základní část, 3. kolo
31.08.2022 18:45 CET
7 : 1
(3:1)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

PSV opět nadělovalo, hattrickem se tentokráte blýskl Gakpo

PSV sice zažilo zklamání po vyřazení z play-off o vytouženou Ligu mistrů, nicméně velmi rychle se dokázalo oklepat a během dvou následujících utkání nasázelo hned třináct gólů. Před skupinovou fází Evropské ligy nejprve vyloupilo Rotterdam a místní Excelsior zdecimovalo 6:1, nyní si s chutí zastřílelo i proti nováčkovi z Volendamu a deklasovalo ho vysoko 7:1. Hrdinou středeční dohrávky 3. kola se stal Cody Gakpo, jenž skóroval třikrát.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye začali naprosto fantasticky a do vedení se dostali už po dvaceti odehraných sekundách. Po přihrávce z pravé strany a následné teči jednoho z hostujících hráčů skvěle zasahoval brankář Stanković, ovšem k okamžité dorážce se dostal Xavi Simons a ten bez větších potíží dopravil míč do poloprázdné branky. Klub z Eindhovenu následně zvyšoval svůj tlak a druhou branku přidal po pětadvaceti odehraných minutách.

Poprvé skóroval Gakpo, jenž s přehledem proměnil pokutový kop střelou do pravého spodního růžku. Stejný hráč se opět posadil necelých deset minut před výměnou stran, neboť se po nahrávce Maxe uvolnil na levé straně pokutového území a křižnou střelou s pomocí protější konstrukce překonal marně se natahujícího Stankoviće - 3:0. Ani ne o minutu později zaznamenal Volendam alespoň čestný úspěch.

Snížit dokázal Henk Veerman, jenž si parádně zpracoval dlouhý pas od Miraniho, zbavil se bránícího protihráče a následnou šajtlí zavěsil přesně k levé tyči. Nicméně po změně stran opět dominovali na trávníku domácí a ve 47. minutě definitivně rozhodli o svém úspěchu. Teze vystřelil z dvanácti metrů a jeho pokus nešťastně zblokoval do vlastní sítě padající obránce Brian Plat.

PSV v následujícím průběhu v žádném případě nepolevovalo a za další čtyři minuty zkompletoval hattrick Gakpo. Třiadvacetiletý útočník s tožskými kořeny po pobídce Joeyho Veermana tvrdě vypálil z deseti metrů a s velkým štěstím překonal Stankoviće, jelikož ten na rychlou změnu směru nestačil jakkoli zareagovat - 5:1. Přesně v polovině druhého dějství přidal svůj druhý zásah v zápase Simons.

Teprve devatenáctiletý mladík po přečíslení dva na jednoho obdržel finální přihrávku od střídajícího Brazilce Sávia a sám před hostujícím strážcem nezaváhal, protože ho ukázkově přeloboval. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet další talentovaný útočník Johan Bakayoko.

Ten se po elegantní otočce vymanil z obležení hned čtyř protihráčů a zblízka nedal šanci naprosto zoufalému Stankovićovi. PSV se příště pokusí navázat na ofenzivní koncert v Enschede s konkurenčním Twente, Volendam bude mít co napravovat v Rotterdamu proti Spartě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele