základní část, 14. kolo
13.11.2022 12:15 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Waalwijk po brzkém vyloučení utrpěl v Nijmegenu obrovský debakl 1:6

Waalwijk nedokázal navázat na předchozí senzační úspěch s Alkmaarem (3:1) a tentokráte i přes nadějný začátek utrpěl potupnou porážku 1:6 na půdě zvedajícího se Nijmegenu. RKC sice vedlo díky penaltě už ve 4. minutě, jenomže pak se nechal zbytečně vyloučit Iliass Bel Hassani a domácí do přestávky srovnali taktéž z pokutového kopu. Ve druhém poločase dokonce přidali pět branek a letošní rok v Eredivisii tedy zakončili s noblesou.

Po druhém tříbodovém zisku za sebou se rázem vyhoupli na devátou pozici se sedmnácti body právě o skóre před svého nedělního protivníka, kterému patří desátá příčka. Přitom svěřenci trenéra Josepha Oostinga vlétli do utkání s velkou aktivitou a hned první vážnější příležitost přetavili ve vedoucí gól. Cissoko totiž ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Lelievelda a rozhodčí Perez okamžitě ukázal na penaltový puntík.

K míči se postavil Dario van den Buijs a nezaváhal, neboť nekompromisně zamířil doprostřed branky. Nicméně o sedm minut později došlo k nejdůležitějšímu okamžiku tohoto střetnutí. Špílmachr s marockými kořeny Iliass Bel Hassani po souboji s krajanem Souffianem El Karouanim neudržel nervy na uzdě a v nepřerušené hře ho udeřil hlavou do brady, Perez po přezkoumání videozáznamu rovnou tasil červenou kartu.

NEC od tohoto okamžiku tlačilo a kýženého vyrovnání se dočkalo zhruba deset minut před výměnou stran. Po zpětné přihrávce Tannaneho totiž ve skluzu zahrál rukou bránící Gaari a Perez po další konzultaci s VAR nařídil druhou penaltu v zápase. K ní se odhodlal Landry Dimata a bez problémů uklidil balón do levého dolního růžku. Povzbuzení domácí otočili vývoj pět minut po přestávce.

Prosadit se dokázal již zmiňovaný El Karouani, který si zpracoval míč na prsa a svůj skákavý pokus z dvaadvaceti metrů poslal přesně ke vzdálenější konstrukci. Domácí pak nikam nespěchali a během závěrečných dvaceti minut se zapsali do střelecké listiny ještě čtyřikrát.

Nejprve navýšil jejich náskok Magnus Mattsson přesnou hlavičkou doprostřed branky po obrovské hrubce gólmana Pereiry, ihned na to propálil hostujícího strážce z bezprostřední blízkosti Pedro Marques a po zásahu Elayisa Tavşana z 88. minuty podruhé skóroval střídající portugalský útočník Marques v nastaveném čase.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele