základní část, 15. kolo
08.01.2023 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Davy Klaassen (© AFP)

Ani Ajax na startu nového roku nevyhrál, venku plichtil s Nijmegenem

V sobotu remizovaly Alkmaar i PSV, v neděli načal program Feyenoord a ani ten se z výhry nezaradoval. A na tříbodový výsledek krátce na to nedosáhl ani obhájce titulu z Ajaxu. Ten se sice v první půli zásluhou trefy Davyho Klaassena dostal do dobrého rozpoložení, avšak jeho soupeř z Nijmegenu srovnal díky Landryovi Dimatovi. Favorita obecně slušně držel na uzdě.

Domácí začali zostra a už ve 2. minutě se mohli ujmout vedení. U středové čáry uzmul balón důrazný Dimata, který měl následně poměrně hodně prostoru, naběhl si až kousek za vápno a odtud solidně vypálil po zemi, avšak jeho pokus skončil těsně vedle bližší tyče. Ve 13. minutě se poprvé ozval též Ajax, Tadič svým jemným obloučkem z pravé strany pobídl ve vyložené pozici Álvareze, nicméně jeho tvrdou hlavičku uměl bravurně zlikvidovat brankář Cillessen.

První branka utkání přišla na řadu až ve 38. minutě, vedení se v ten moment dočkalo hostující mužstvo. Francisco Conceicao vyslal pas do pokutového území, Tadič přiklepl míč na hranici brankového území, kde se ocitnul nikým nehlídaný Klaassen, a ten snadno přelstil Cillessena. Vstup do druhého dějství se ale amsterdamskému celku nezdařil, a tak o výhodu záhy přišel.

Domácí měli v 52. minutě k dispozici standardní situaci, Tannane zleva zaslal merunu k tomu nejnebezpečnějšímu místu, tedy k malému vápnu, ta propadla až k číhajícímu Dimatovi, jenž poté lehce prostřelil gólmana Pasveera. Ajax se ve zbytku poločasu snažil o navrácení svého jednogólového náskoku na svou stranu, ovšem marně. Tu vůbec největší příležitost si vytvořil v samém závěru, jenomže hlavičku Álvareze parádně vychytal na poslední chvíli Cillessen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele