základní část, 20. kolo
05.02.2023 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Go Ahead po delší době zabralo a díky trefě Finna Stokkerse udolalo Nijmegen

Celek z Deventeru se po jedenácti výhrách v řadě dostal do mírné krize a až do tohoto nedělního utkání nebodoval třikrát za sebou, ovšem nyní předvedl koncentrovaný výkon v defenzivě a konkurenční Nijmegen nakonec porazil 1:0. Díky tomuto tříbodovému úspěchu se posunul na dvanácté místo s dvaadvaceti body, naopak NEC po teprve páté porážce v probíhající sezóně zůstává desáté s třiadvaceti body.

Tento duel byl v mnoha ohledech nesmírně vyrovnaný, v úvodní půlhodině prvního poločasu však přeci jen měli mírně navrch hosté. První větší možnost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice šestnáctky kroutil míč levé tyči Tavşan, avšak pozorný brankář De Lange ho dokázal odvrátit na rohový kop. Nejdůležitější okamžik tohoto střetnutí byl k vidění zhruba deset minut před přestávkou.

Nezištná přihrávka Lidberga nečekaně propadla do pokutového území NEC až k volnému Stokkersovi, jenž vůbec na nic nečekal a z osmi metrů usměrnil balón z první přímo do bližšího spodního růžku. Domácí výběr poté převzal otěže tohoto duelu a svůj náskok mohl navýšit v 51. minutě, kdy islandský záložník Willumsson vystřelil z hranice šestnáctky a jeho přízemní pokus minul bližší konstrukci o několik decimetrů.

Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili alespoň vyrovnat, ale De Langeho prakticky neohrozili až do závěrečného hvizdu a domů tak odjíždějí s prázdnou. V příštím kole budou mít co napravovat proti poslednímu Cambuuru, Go Ahead se pokusí navázat na tento úspěch v Rotterdamu s místní Spartou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele