základní část, 5. kolo
03.09.2022 21:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Feyenoord smazal v Deventeru dvoubrankové manko a nakonec zvítězil po divokém výsledku 4:3

Feyenoord se oklepal z naprosto zpackaného vstupu do sobotního utkání v Deventeru, neboť už po necelých třinácti odehraných minutách prohrával o dvě branky. Vzápětí ale předváděl konstantní ofenzivní výkon a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem naopak sám vedl o dvě trefy. Go Ahead sice v nastavení snížilo, ale těsnou porážku o jednu branku nakonec odvrátit nedokázalo.

Domácí celek tak ani na pátý pokus nezískal jediný bod a je až předposlední sedmnáctý, vinou skóre je na tom hůře už pouze poslední Fortuna. Přitom svěřenci trenéra Reného Hakeho začali naprosto fantasticky a ani po třech odehraných minutách překvapivě skórovali. Po přímém volném kopu téměř z poloviny hřiště a zpětné hlavičce napřáhl z voleje Linthorst a bránící Patrik Wålemark svou tečí nešťastně nasměroval míč k levé tyči vlastní branky.

Za dalších deset minut byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, když čtyřiadvacetiletý švédský útočník Isac Lidberg obdržel skvělý pas z pravého křídla od Adekanyeho a prudkou hlavičkou bez problémů překonal brankáře Bijlowa. Jasný favorit tohoto střetnutí se však postupně dostával do hry a ve 24. minutě snížil zásluhou Danila, jenž po zpětné pobídce Wålemarka na nic nečekal a svůj skákavý pokus chladnokrevně usměrnil k levé konstrukci.

Stejný hráč dokázal vyrovnat tři minuty před přestávkou. Třiadvacetiletý brazilský útočník zaznamenal svůj druhý gól po rohovém kopu a dalším vynikajícím pasu Wålemarka, zády k brance pak svou vysokou hlavičkou rozvlnil síť s pomocí břevna. Feyenoord byl v druhém poločase mnohem aktivnější a v 56. minutě převrhl misky vah na svou stranu po zásahu forvarda Javaira Dilrosuna.

Ten se po fantastické spolupráci se Sebastianem Szymańskim zjevil na levé straně pokutového území, v důležitý okamžik zachoval chladnou hlavu a svůj závěrečný přízemní pokus usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního růžku. V následujících minutách se hra přeci jen trochu uklidnila a hosté nikam nespěchali, naopak Go Ahead předvádělo neúspěšné pokusy o rychlé protiútoky.

O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto v 79. minutě. Naprosto výstavní trefou se prezentoval právě aktivní Szymański, neboť po nahrávce střídajícího íránského útočníka Jahanbakhshe napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a famózně zavěsil přímo do pravé šibenice kolem bezmocně plachtícího gólmana De Langeho.

Domácí však nesložili zbraně a snažili se s výsledkem ještě něco udělat, což se jim povedlo v páté minutě nastaveného času. Oliver Valaker Edvardsen si naběhl do brankového území protivníka na přesnou křižnou přihrávku od Kuiperse a ve skluzu přeci jen dopravil balón doprostřed branky. Nic dalšího se však nestalo, Go Ahead se tak příště pokusí získat své první body na půdě nováčka z Volendamu a rotterdamský klub se po pohárovém vystoupení v Římě s Laziem představí v městském derby proti Spartě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele