základní část, 22. kolo
19.02.2023 14:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead Eagles doma překvapilo Twente, to nevstřelilo ani jeden gól

Go Ahead slaví doma velké vítězství, poradilo si totiž s favorizovaným Twente! O góly se rovným dílem podělilo duo Rommens - Lidberg, domácí se tedy v tabulce posunuli na jedenáctou příčku.

Třináctý tým Go Ahead Eagles se doposud v jednadvaceti zápasech radoval jen z pěti výher a před tímto utkáním se nacházel až na 13. místě. Twente naopak hrálo o poháry, protože zisk čtyřiceti bodů ho dostal na skvělé páté místo. Čili do utkání šli svěřenci trenéra Reného Hakeho jako jasný outsider, který ale Twente nehodlal dát nic zadarmo.

A že favorita nečeká dnes odpoledne nic jednoduchého, potvrzovaly první minuty utkání. Hned po neproměněné šanci mimo pálícího Černého se José Fontán rozhodl oslovit Philippeho Rommense a jeho rána pravačkou rozvlnila síť za zády brankáře Larse Unnerstalla!

Twente bylo mírně v šoku, ovšem nedokázalo na stav utkání nijak reagovat. A naopak o chvíli později znovu inkasovalo! Tentokrát se střelec první branky rozhodl pro zajímavý signál a ze standardky posadil míč na hlavu naskakujícího Isaca Lidberga, na jehož hlavičku byl brankář Unnerstall krátký - 2:0 pro domácího outsidera.

Něco přeci jen kazilo domácímu týmu radost, protože v 19. minutě se zranil Willum Willumsson. Po několika minutách ošetřování sice pokračoval, ale nakonec musel být nahrazen Fernandesem. Tou dobou se k míči v zajímavé vzdálenosti dostal Václav Černý, jenže dnes neměl správně seřízená mířidla a bránu gólmana De Langeho míjel.

De Lange musel krátce po změně stran řešit náročnou situaci v podobě rány špatně obsazeného Michela Vlapa. Stejný hráč se o pár minut později ve vápně skácel k zemi, jenže penaltu si nevymodlil - sudí to naopak považoval za simulaci. Víc už hosté nestihli a překvapivě padli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele