základní část, 31. kolo
07.05.2023 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dennis van der Ree (© facebook/FCGroningen)

Groningen v Deventeru pouze remizoval a po 23 letech mezi elitou sestupuje

FC Groningen v utkání s Go Ahead Eagles dospěl k těžce vyhnutelnému rozuzlení letošní sezóny. Tradiční prvoligový klub po remíze 1:1 přišel o matematickou šanci na záchranu v lize a po 23 letech opouští Eredivisie. Hosté sice v úvodu šli do vedení, ale o to ještě do změny stran přišli a výsledek již nedokázali otočit na svou stranu.

Začátek byl pro hosty, kteří se chtě nechtě museli se sestupem smiřovat již v minulých kolech, velmi pozitivní. Už v 6. minutě zatáhl míč z levé strany do pokutového území Antman a stříleným centrem našel Pepiho, který míč dotlačil do brány.

GA Eagles působili mnohem živěji a ve 30. minutě se dočkali vyrovnání. Adekanye krásným křižným pasem vyslal do úniku po levé straně Kuiperse, který poslal přihrávku na penaltu Willumssonovi, jehož střela zaletěla za záda brankáře Leeuwenburgha. Islandský záložník navíc mohl vzápětí přidat na stranu domácích po skrumáži v pokutovém území další gól, jenže ve velké šanci zaváhal.

Groningen není v herní pohodě a projevilo se to v momentu, kdy měl vyvinout na soupeře tlak, aby udržel onu malou naději na setrvání v nejvyšší soutěži. Více ze hry měli domácí, avšak ani oni nevyzráli na defenzívu soupeře, a tak oba týmy po remíze 1:1 braly bod.

Autor: Martin Jedlička / nos.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele