základní část, 7. kolo
17.09.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fortuna i v oslabení udolala Excelsior a vůbec poprvé v novém ročníku zvítězila

Celek ze Sittardu v úvodních šesti kolech ani jednou nezvítězil, navíc po pěti porážkách v řadě získal premiérový bod teprve naposledy v Nijmegenu (1:1). Až nyní zabral proti nováčkovi z Rotterdamu a po vyrovnaném průběhu přehrál Excelsior gólem z 87. minuty, i když dohrával v deseti. Díky tomu se posunul tabulkou na šestnáctou barážovou příčku se čtyřmi body, naopak SBV je po čtvrté porážce v sezóně na desáté pozici s devíti body.

Na lavičce Fortuny si tak odbyl svou úspěšnou premiéru španělský trenér Julio Velázquez, jenž nahradil odvolaného Sjorse Ulteeho. Sobotní duel probíhal dle očekávání v opatrném duchu a dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by nějaký gól padl. V prvním poločase stojí za zmínku jen šance z 38. minuty, kdy hostující Driouech projektilem z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyč, svým zákrokem konečky prstů k tomu přispěl i gólman Pandur.

Domácí po změně stran přeci jen přidali a v 54. minutě je mohl dostat do vedení turecký forvard Burak Yilmaz, jenomže ten po samostatném úniku nevyzrál na brankáře Van Gassela tvrdou ranou z osmnácti metrů a poté se i přes enormní zrychlení už k dorážce nedostal. V dalším průběhu se oba celky spíše soustředily na pozornou práci v defenzívě, Fortuna si výrazně zkomplikovala svou situaci zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Kapitán Mats Seuntjens nejprve uviděl první žlutou kartu za držení Goudmijna, o dvanáct minut později nevybíravě podrazil Baase a rozhodčí Van de Graaf po ukázaní druhé žluté karty okamžitě vytáhl také kartu červenou. Nicméně houževnatý celek ze Sittardu i přesto rozhodl o svém úspěch za dalších deset minut. Yilmazovu bombu z bezprostřední blízkosti vyrazil Van Gassel jen před sebe a dorážející Rémy Vita zamířil po zemi z deseti metrů přímo doprostřed odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele