základní část, 5. kolo
02.09.2022 20:00 CET
3 : 4
(0:0)

Reportáž

Fortuna ani popáté nebodovala, po divokém průběhu totiž podlehla Utrechtu 3:4

Celek ze Sittardu stále nemůže překonat krizi z úvodu sezóny a nyní i přes srdnatý výkon proti Utrechtu nedokázal získat jediný bod ani na pátý pokus, v tabulce proto zůstává na posledním osmnáctém místě s nelichotivým skóre 7:16. Fanoušci se v páteční předehrávce 5. kola dočkali ve druhém dějství hned sedmi gólů. Hrdinou tohoto duelu se stal střídající řecký útočník Anastasios Douvikas, jenž přesně za čtvrthodinu zkompletoval hattrick.

FC naopak vůbec poprvé v sezóně bodovalo naplno a prozatím se nachází na desátém místě se ziskem pěti bodů. Přitom průběh prvního poločasu vůbec nenasvědčoval tomu, že by k nějaké gólové přestřelce vůbec došlo, protože se v něm nepadla jediná branka a vyložených možností se příliš neurodilo. Za zmínku stojí jen rána ze střední distance v podání domácího kapitána Seuntjense, jehož bombu ze 41. minuty parádně odvrátil do strany brankář Barkas.

Necelých dvacet minut po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, avšak od 64. minuty nastal razantní zlom. Hosty totiž dostal do vedení jejich nejlepší kanonýr Bas Dost, který vsítil svou čtvrtou trefu tohoto ročníku po přistrčení od Sylly a sám pak před chorvatským gólmanem Pandurem zavěsil nekompromisně pod břevno. Ovšem neuběhly ani další tři minuty a Fortuna z ničeho nic srovnala stav.

Po rohovém kopu Seuntjense se vyšplhal nejvýše do vzduchu obránce Rodrigo Guth a svou prudkou hlavičku přesně umístil k protější konstrukci. Za další čtyři minuty přišla první Douvikasova chvíle, neboť ten ani ne po osmi minutách strávených na trávníku vrátil svému týmu jednobrankový náskok z penaltového puntíku po nedovoleném zákroku Tirpana. Řecký forvard si počínal jako zkušený mazák a bezmocného Pandura poslal na opačnou stranu.

Utrecht se výrazně přiblížil k tříbodovému zisku v 75. minutě. Přesnou mušku měl opět Douvikas, svůj druhý zásah tohoto utkání zaznamenal nádherným obstřelem z hranice brankového území přímo do vzdálenější šibenice - 1:3. Klub ze Sittardu vykřesal naději na bodový zisk o šest minut později. Snížit dokázal ostřílený turecký kanonýr Burak Yilmaz, jelikož po tvrdém zákroku Toornstry proměnil nařízenou penaltu přízemním pokusem k pravé tyči.

Ofenzivní výpady obou soupeřů pokračovaly i ve zbývajícím průběhu a v 86. minutě přeci jen rozhodl o vítězství favorita Douvikas, když zpečetil svůj hattrick unikátní akrobatickou dělovkou z otočky přímo do pravého horního růžku. V nastaveném čase dokonce přidal čtvrtý gól, jenže ten kvůli těsnému ofsajdovému postavení neplatil. V šesté nastavené minutě sice opět snížil na rozdíl jediné branky Tijjani Noslin, ale Fortuně na senzační vyrovnání prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele