základní část, 27. kolo
02.04.2023 16:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Fortuna díky výhře nad Groningenem udělala důležitý krok k záchraně

Fortuna zvládla dohrávku 27. kola Eredivisie proti trápícímu se Groningenu a díky výhře 3:1 vzrostly její naděje na záchranu. Po dvou předchozích prohrách tedy opět zabrala a tabulkou poskočila na jedenácté místo s dvaatřiceti body, před šestnáctým Excelsiorem si navíc vytvořila slušný osmibodový náskok, naopak hosté prohráli počtvrté za sebou a zůstávají na předposledním sedmnáctém místě se sedmnácti body.

Tradiční účastník nizozemské nejvyšší soutěže se tak opět přiblížil k pádu o patro níže po dlouhých třiadvaceti letech, neboť za patnáctým Emmenem zaostává o hrozivých sedm bodů. Celek ze Sittardu vstoupil do zápasu naprosto skvěle a již po necelých třech odehraných minutách vedl. Šestadvacetiletý španělský útočník Iňigo Córdoba si seběhl do středu pokutového území na přihrávku Noslina a z první zamířil přímo do levého spodního růžku.

Mírný favorit hrál od této chvíle v naprosté pohodě a druhou uklidňující branku přidal těsně před přestávkou. I v tomto případě měl přesnou mušku Córdoba, jenž se po nepovedeném výkopu brankáře Verripse a jeho následném zákroku proti ráně z dvaceti metrů dostal k pohotové dorážce a s přehledem zavěsil do bližší šibenice.

Hosté se postupem času dostávali více do hry a ve druhé polovině závěrečné části si vypracovali několik vyložených možností, avšak proti střelám Van Gelderena i Ricarda Pepiho výtečně zasáhl gólman Pandur a pak střídající Määttä orazítkoval z mírného úhlu vzdálenější konstrukci.

Svěřenci trenéra Dennise van der Reeho vykřesali naději na bodový zisk v 76. minutě. O snížení se postaral Pepi, který po rychlém přečíslení vystřelil ze šestnácti metrů a s pomocí pravé tyče rozvlnil síť. Avšak Fortuna následně hrála zodpovědně a dvoubrankový náskok si vzala zpět ve třetí nastavené minutě. O vítězství domácích rozhodl střídající Paul Gladon, neboť ten ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku hlavičkoval zblízka pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele