základní část, 6. kolo
11.09.2022 20:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord už popáté ovládl rotterdamské derby, Spartu zdolal hladce po výsledku 3:0

Favorizovaný Feyenoord se dokázal oklepat z porážky v Evropské lize na půdě římského Lazia (2:4) a nyní v domácím prostředí zvládl městské derby se Spartou, kterou díky konstantnímu výkonu porazil po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie se proto osamostatnil na druhém místě se šestnácti body a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o body dva. Naopak hosté nenavázali na předchozí dvě výhry a jsou jedenáctí se sedmi body.

Výběr vedený trenérem Arnem Slotem vstoupil do nedělní dohrávky 6. kola naprosto skvěle a již po necelých pěti odehraných minutách vedl zásluhou záložníka Orkuna Kökçüa. Jednadvacetiletý turecký reprezentant se po chytré pobídce Javairôa Dilrosuna opřel do míče z dobrých dvaadvaceti metrů a svůj skákavý pokus usměrnil pravačkou přímo do vzdálenějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Olije.

Krátce po odehrané čtvrthodině mohl být rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, avšak Danilo po fantastické spolupráci na jeden dotek s Dilrosunem nevyzrál na hostující strážce přízemní střelou k bližší tyči a vybojoval pouze rohový kop. Domácí klub se přeci jen mohl uklidnit deset minut před přestávkou, kdy jeho náskok navýšil čtyřiadvacetiletý objev této sezóny Dilrosun.

Ten po zpětné přihrávce Idrissiho vypálil z hranice šestnáctky a Olij i přes dobrý zákrok nakonec musel lovit balón ze své sítě již podruhé. Feyenorod si po změně stran s přehledem hlídal dostatečné vedení a definitivně ho pojistil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Do listiny střelců tohoto duelu se zapsal jednadvacetiletý mexický forvard Santiago Giménez, jenž po přihrávce Paixãa téměř od brankové čáry pokořil Olije přesně umístěným obstřelem k protější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele