základní část, 32. kolo
14.05.2023 16:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Arne Slot s pohárem pro mistra (© AFP)

Feyenoord si poradil i s Go Ahead Eagles a po šesti letech získal mistrovský titul

Feyenoord dotáhl do úspěšného konce skvěle rozehranou sezónu a po nedělním utkání s Go Ahead si definitivně zajistil titul, který získal poprvé od roku 2017. Svěřenci kouče Arneho Slota usedají na nizozemský trůn zcela zaslouženě, v dosavadních dvaatřiceti zápasech jen jednou prohráli a hned čtyřiadvacetkrát zvítězili. A před závěrečnými dvěma koly tedy udrželi nedostižný osmibodový náskok před druhým PSV.

Rotterdamský celek tak může být se svým působením naprosto spokojen, protože se navíc probojoval až do čtvrtfinále Evropské ligy a v národním poháru prošel do semifinále. Hráči k tomu dali Slotovi nejlepší možný dárek k jubilejnímu stému startu v nizozemské nejvyšší soutěži ve funkci hlavního trenéra. Celek z Deventeru po jasné porážce 0:3 nemusí smutnit, vždyť si již před tímto duelem definitivně zajistil záchranu i pro nadcházející sezónu.

Domácí favorit nic nepodcenil od samého začátku a hned svou první větší možnost přesně po odehrané čtvrthodině přetavil v důležitou vedoucí branku. Prosadit se dokázal sedmadvacetiletý útočník s marockými kořeny Oussama Idrissi, jenž si po vynikající kolmici Wieffera přehodil míč na svou pravačku a z mírného úhlu překonal naprosto bezmocného brankáře De Langeho.

Neuběhly ani další tři minuty a o osudu tohoto střetnutí rozhodl mexický forvard Santiago Giménez. Ten se po obločku Igora Paixãa zbavil bránícího Idzese a i v pádu nekompromisně zavěsil přímo pod břevno kolem dívajícího se strážce Go Ahead.

Domácí hráli od této chvíle ve velké pohodě a třetí uklidňující zásah přidali devět minut po změně stran, neboť aktivní Paixão po vynikající otočce napřáhl z hranice šestnáctky a jeho překrásný technický pokus zaplachtil přímo do vzdálenější šibenice. Pak se už nic zásadního nepřihodilo, a velkolepé oslavy na stadionu De Kuip tedy vypukly naplno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele