základní část, 25. kolo
12.03.2023 20:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord zvládl náročný duel s Volendamem a opět se udržel na čele Eredivisie

Volendam opět potvrdil dobré rozpoložení z poslední doby a v nedělní dohrávce 25. kola sahal po další senzaci na půdě vedoucího Feyenoordu. Ovšem vedení po prvním poločase neudržel a rotterdamskému gigantovi podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2, v samém závěru navíc přišel o vyloučeného Xaviera Mbuyambu. Domácí celek je tak stále první s osmapadesáti body a před druhým Ajaxem už delší dobu drží tříbodový náskok.

Hosté sice nenavázali na týden staré vítězství s konkurenčním Emmenem (3:1), za svůj výkon se však určitě nemusejí stydět. V tabulce Eredivisie jim patří čtrnáctá pozice s třiadvaceti body. Rotterdamský výběr se naopak dobře naladil na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy s ukrajinským Šachtarem. Přitom svěřenci trenéra Arneho Slota předvedl v prvním poločase tristní výkon a zasloužené prohrávali.

Nováček letošního ročníku se dostal do senzačního vedení již ve 12. minutě, kdy Daryl van Mieghem převzal kolmici od Henka Veermana a po krátkém sólu propálil brankáře Wellenreuthera razantní střelou z deseti metrů. Feyenoord mohl vyrovnat krátce po pětadvaceti odehraných minutách, ale Hartman o decimetry minul levou tyč. V samém závěru úvodního dějství se postavil k přímému kopu hostující Eiting a mířil příliš vysoko.

Domácí srovnali sedm po přestávce. Jednadvacetiletý mexický útočník Santiago Giménez po závaru v šestnáctce protivníka obdržel zpětnou pobídku od Geertruidy a ze čtyř metrů pohotově zavěsil doprostřed poloprázdné branky. Rozhodující okamžik nastal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, o vítězství favorita rozhodla vlastní branka Damona Miraniho, který po nahrávce před branku z levé strany nešťastně tečoval balón svou hrudí do sítě.

Volendam se pak ještě snažil vyrovnat, a i když potřetí neinkasoval, tak ho v nastaveném čase potkala nepříjemnost, protože Mbuyamba ve vyložené brankové možnosti evidentně podrazil unikajícího Bullaudeho a od rozhodčího Gözübüyüka uviděl přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele