základní část, 2. kolo
14.08.2022 12:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Volendam napodruhé nepřekvapil a Nijmegenu podlehl vysoko o tři branky

Nováček z Volendamu se vrátil do Eredivisie po třinácti letech a hned na úvod předvedl bojovný výkon v Groningenu, když dohnal dvoubrankové manko a domů si odvezl nesmírně cenný bod za remízu 2:2. Nyní naopak začal dobře proti jinému konkurentovi z Nijmegenu, ale o jednobrankové vedení záhy přišel a nakonec se musel před svým soupeřem sklonit ve vysokém poměru 1:4. Na první výhru v této sezóně si proto musí ještě počkat.

NEC naopak oproti prvnímu zápasu s Twente zářilo v ofenzívě a díky premiérové výhře se prozatím vyhouplo na solidní čtvrté místo tabulky. Přitom svěřenci trenéra Wima Jonka potěšili své fanoušky na stadionu Kras již po necelých deseti odehraných minutách. Mírného outsidera dostal do vedení Daryl van Mieghem, jenž obdržel vynikající pas za obranu protivníka od Benamara a pak chladnokrevně zamířil doprostřed odkryté branky.

Hosté však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a ani na o šest minut později bylo srovnáno. Po autovém vhazování a dvou vyhraných hlavičkových soubojích napřáhl ze čtrnácti metrů Elayis Tavşan a svou levačkou propálil naprosto bezmocného brankáře Stankoviče. Neuběhly ani další dvě minuty a NEC dokonce bleskově otočilo vývoj, protože Oussama Tannane využil prodloužení hlavou od Pedra Marquese a síť vzápětí rozvlnil s pomocí protější tyče.

Domácí mohli nečekaně srovnat ještě do přestávky, ale osamocený Mühren smolně orazítkoval hlavou břevno. Volendam po změně stran marně dobýval dobře organizovanou defenzívu protivníka, naopak sám inkasoval třetí rozhodující úder zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Tentokráte se dokázal prosadit Mikkel Duelund, který po parádním centru Schöneho přelstil ofsajdovou past a poté nechytatelně zavěsil hlavou do vzdálenější šibenice. V poslední minutě základní hrací doby pečetil výhru Nijmegenu střídající Jordy Bruijn, jelikož po přesně načasované kolmici Duelunda bez potíží přeloboval vyběhnutého Stankoviče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele