základní část, 13. kolo
06.11.2022 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord po skalpu Lazia uspěl i ve Volendamu a v tabulce Eredivisie tak poskočil na třetí místo

Feyenoord ve čtvrtek zvládl pohárovou bitvu s favorizovaným italským Laziem a po výhře 1:0 postoupil přímo do osmifinále Evropské ligy, nyní dokázal přepnout na ligovou scénu a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězil 2:0. V tabulce se proto vyhoupl na třetí příčku, a pokud ve čtvrtek zvládne i dohrávku 12. kola s Cambuurem, tak bude ztrácet na čelo tabulky maximálně jeden bod.

Nováček soutěže Volendam naopak prohrál potřetí za sebou a s pouhými šesti body na kontě je beznadějně poslední o dva body za předposledním Cambuurem. Hostující favorit byl mnohem aktivnější od samého začátku a do vedení se mohl dostat po necelých deseti odehraných minutách. Špatné domácí rozehrávky málem využil Danilo, ale jeho bombu z hranice pokutového území brilantně odvrátil do strany pozorný brankář Stanković.

Ani ne o minutu později se zjevil ve vyložené možnosti obránce Geertruida, jenomže ten ve středu šestnáctky soupeře selhal a domácí branku vysoko přestřelil. Rotterdamský klub přeci jen zužitkoval svůj tlak krátce po odehrané čtvrthodině. Prosadit se dokázal aktivní Danilo, k němuž propadl centr z pravého křídla v podání Dilrosuna a třiadvacetiletý brazilský forvard pak bez potíží zamířil do protipohybu bezmocného Stankoviće.

Hosté tlačili i nadále a druhý uklidňující gól přidali ještě do přestávky. Sebastian Szymański převzal vynikající kolmici do běhu od Danila a svou křižnou skákavou střelu z dvaceti metrů usměrnil přímo do protějšího spodního růžku. Rotterdamský výběr rozhodně nepolevoval ani po přestávce, avšak když v závěrečné čtvrthodině neproměnili své šance Hancko se střídajícím Giménezem, tak domů odjížděl "jen" s dvoubrankovou výhrou.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele