základní část, 4. kolo
28.08.2022 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nováček z Volendamu získal první vítězství, doma těsně přetlačil Twente

Možná by tomhle střetnutí více slušela remíza. Twente si rozhodně chtělo spravit náladu na půdě nováčka Eredivisie po vypadnutí z Konferenční ligy, jenže ten mu nakonec sedm minut před koncem zasadil nekompromisní úder díky trefě Lequincia Zeefuika. Volendam tak urval po jedné remíze a vysoké porážce s Nijmegenem své premiérové vítězství v novém ročníku.

I když finální skóre by mohlo nabízet tendence hodnotit klání jako nepříliš atraktivní, co se týče ofenzivního pojetí obou týmů, opak je pravdou. Oba celky si dokázaly pravidelně tvořit gólové možnosti, akorát že nakonec v přesný zásah byla proměněna jen jedna z nich. O tu se přitom až v 83. minutě postaral střídající Zeefuik, který ve skluzu doklepl míč za brankovou čáru po pobídce van Mieghema. Ten si přitom krátce předtím udělal kužel z bránícího Smala.

Twente, podobně jako Volendam, každopádně mohly načít gólový účet podstatně dříve. Po pěti minutách hry se však neprosadil hostující forvard van Wolfswinkel, v 17. minutě naopak neuspěl v koncovce na opačné straně Mühren. Po půlhodině hry zahrozil soubor z Enschede, a to prostřednictvím Breneta, jenže ten nemířil přesně, o pět minut později se nezdařilo rozvlnit síť ani jeho parťákovi Pröpperovi. Ve druhém poločase možná působil o něco nebezpečněji spíše Volendam, ale vstřelení branky se dočkal až poté, co své šance neproměnili Ould-Chikh a Mühren, jež v obou případech vychytal, v 67. minutě a v 72. minutě, brankář Unnerstall.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele