základní část, 19. kolo
29.01.2023 14:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Robert Mühren (© AFP)

Divokou bitvu o záchranu zvládl Volendam a po hodně dlouhé době tak opustil sestupové příčky

Houževnatý Groningen sice hned dvakrát smazal ve Volendamu dvoubrankovou ztrátu, nicméně v závěrečné čtvrthodině inkasoval ještě jednou a v důležitém utkání o záchranu tedy prohrál 2:3. V nejvyšší nizozemské soutěži si na konto připsal již svou sedmou porážku v řadě a v tabulce zůstává úplně poslední osmnáctý s dvanácti body. Naopak FC vyhrálo v novém roce již potřetí a poprvé od začátku ročníku opustilo zónu sestupu.

V hostujícím dresu si po svém příchodu ze švédského Malmö odbyl premiéru český obránce Matěj Chaluš, nicméně nepředvedl dobrý výkon, jelikož se výraznou měrou podílel na porážce svého týmu. Domácí výběr si koledoval, protože hned dvakrát přišel o hubený náskok, ale duel nakonec dotáhl do vítězného konce a díky deseti získaným bodům z předchozích pěti ligových utkání se vyhoupl na patnácté místo Eredivisie se šestnácti body.

Svěřenci trenéra Wima Jonka vstoupili do tohoto zápasu lépe a krátce po dvaceti odehraných minutách vedli. Gaetano Oristanio totiž vystihl katastrofální zpětnou nahrávku právě od debutanta Chaluše, poté s přehledem obešel brankáře Verripse a zcela prázdnou branku nemohl minout. Hosté to v žádném případě nevzdali a pět minut po změně stran vyrovnali zásluhou Johana Hoveho, jenž ze tří metrů nekompromisně napálil míč do sítě.

Domácí však vzápětí opět přidali a za dalších pět minut si vzali zpět ztracený náskok. Skórovat dokázal Calvin Twigt, který po odvráceném přímém volném kopu z levého křídla a následného centru Da Silvy z opačné strany hlavičkoval přesně k protější konstrukci. Podruhé a naposledy bylo vyrovnáno zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy americký kanonýr Ricardo Pepi převzal nahrávku střídajícího Irandusta a z mírného úhlu propálil gólmana Stankoviče.

Jenomže v 78. minutě měl poslední slovo Volendam. Ten rozhodl o svém těsném úspěchu díky střele z bezprostřední blízkosti v podání zkušeného třiatřicetiletého útočníka Roberta Mührena po skvělém pasu z pravé strany. I v tomto případě šla část viny za Chalušem, jenž Mührena nepohlídal u vzdálenější tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele