základní část, 24. kolo
04.03.2023 18:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam v závěru udolal Emmen a opět se přiblížil k vytoužené záchraně

Nováček letošního ročníku z Volendamu dal dávno zapomenout na první část sezóny, kdy ze čtrnácti utkání vybojoval pouhých šest bodů, a nyní naopak kráčí k celkem pohodlné záchraně. V tuto chvíli sice ještě nemá zdaleka vyhráno, ale po důležité sobotní výhře nad konkurenčním Emmenem se vyhoupl na čtrnáctou pozici s třiadvaceti body. Hosté naopak protáhli ligovou sérii bez vítězství na šest utkání v řadě a zůstávají šestnáctí s osmnácti body.

První poločas tohoto sobotního duelu příliš zajímavých momentů nenabídl, nicméně mírně navrch měli hosté. K prvnímu nebezpečnému momentu došlo po necelé půlhodině hry, kdy se na levé straně šestnáctky zjevil domácí kanonýr Henk Veerman, avšak jeho křižný projektil z mírného úhlu dokázal vyrazit před sebe pozorný gólman Van der Hart. Hosté hned dvakrát výrazně zahrozili krátce před odehranou půlhodinou.

Nejprve napřáhl z poměrně velké vzdálenosti Vlak a gólman Stanković měl co dělat, aby jeho projektil zastavil před brankovou čarou, vzápětí jen orazítkoval levou tyč Diemers a poté dorážející Antonisse trestuhodně hlavičkoval příliš vysoko. Ani ne minutu po změně stran potkal hodně smolný moment gólmana Stankoviće. Ten se totiž nejprve nedohodl s Mbuyambou a do zakončení se dostal Romeny, jenž svým obloučkem trefil levou tyč a poté se balón hodně kuriózně odrazil od strážce Volendamu do sítě - 0:1.

Domácí to však v žádném případě nezabalili a hnali se vyrovnáním, kterého se dočkali přesně v polovině druhého dějství. Po centru z levého křídla od Van Mieghema se odpoutal od bránících hráčů Benaissa Benamar a hlavičkou s pomocí země překonal bezmocného Van der Harta.

Volendam rozhodl o svém úspěchu v 88. minutě, neboť Walid Ould Chikh odvedl výbornou práci na pravé straně, přetlačil dva bránící protihráče a nakonec chladnokrevně zavěsil do vzdálenějšího spodního růžku. Ve druhé nastavené minutě pečetil výhru Volendamu Daryl van Mieghem, jenž po nepovedené zpětné hlavičce jednoho z hostujících hráčů snadno obešel Van der Harta a zcela prázdnou branku už nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele