play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
01.06.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Sparta zaskočila Utrecht a do domácí odvety si přiváží jednobrankový náskok

Rotterdamská Sparta se blýskla famózním šestým místem po základní části a ve své pohádce zatím pokračuje také v dodatečném play-off o Konferenční ligu. Na půdě Utrechtu se očekával velmi vyrovnaný souboj, nicméně hosté díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1 a výraznou měrou se tedy přiblížili k závěrečnému kolu. FC po změně stran sice snížilo, ale ani přes určitý tlak se na vyrovnání nezmohlo.

Výběr vedený dánským trenérem Michaelem Silberbauerem přitom začali aktivněji a úvodní větší možnost si vypracoval již po necelých pěti odehraných minutách, kdy z dvaceti metrů vypálil Toornstra a brankář Olij měl co dělat, aby jeho ránu vyškrábl konečky prstů do zámezí. Sparta v následujícím průběhu přidala a krátce po odehrané čtvrthodině poprvé zahrozila, avšak střela Vita van Crooije minula prostor tří tyčí o několik decimetrů.

První zásadní okamžiky se zrodily v rozmezí 27. - 29. minuty. Kluivert totiž při rohovém kopu soupeře stáhl k zemi Tobiase Lauritsena a rozhodčí Van der Eijk po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Van Crooij a velkým přehledem zamířil k levé konstrukci do protipohybu gólmana Barkase. Utrecht následně opět zabral a znovu se musel vytáhnout Olij, ale ve 39. minutě nečekaně inkasoval podruhé.

Tentokráte měl přesnou mušku norský kanonýr Lauritsen, který se opřel do odraženého balónu před hranicí pokutového území a jeho přízemní projektil zapadl přesně do levého spodního růžku. Domácí po změně stran přitlačili a zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem snížili zásluhou řeckého ostrostřelce Anastasiose Douvikase, jenž z bezprostřední blízkosti zavěsil pod břevno. V poslední možnou chvíli chtěl vyrovnat Victor Jensen, jenže když mířil o kousek mimo, tak se na výsledku už nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele