základní část, 6. kolo
11.09.2022 12:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Utrecht zaznamenal druhou výhru po sobě díky další trefě nestárnoucího Base Dosta

Oba dva nedělní protivníci dokázali přerušit svou mizérii v minulém kole a nyní spolu sehráli velmi vyrovnaný duel, který rozhodl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem třiatřicetiletý forvard Bas Dost. Domácí celek se tak díky druhému vítězství v řadě za sebou posunul na osmé místo s osmi body, zatímco SBV už po čtvrté porážce v této sezóně patří až čtrnáctá příčka.

FC vstoupilo do zápasu mnohem aktivněji a po necelých čtyřech odehraných minutách si vytvořilo úvodní solidní příležitost ke skórování. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Boussaid a s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Scherpen, jenž odvrátil balón na rohový kop. Hosté poprvé zahrozili krátce po odehrané čtvrthodině, nicméně po křižné nahrávce Witteka těsně nezakončil nabíhající Białek.

Poté se v prvním poločase již nic dalšího nestalo, v 52. minutě předvedl vynikající zákrok svou pravou nohou pozorný Scherpen proti střele z mírného úhlu v podání pozdějšího hrdiny Dosta. O pár minut později se na opačné straně blýskl také gólman Barkas, jelikož tvrdou dělovku Meulensteena z dobrých pětadvaceti metrů brilantně vytáhl do zámezí. V následujícím průběhu se zdálo, že se výsledek už měnit nebude.

Ovšem v 84. minutě rozhodl o úspěchu Utrechtu právě Dost svou pátou ligovou trefou v šesti odehraných duelech. Ten se skvěle zorientoval v předbrankovém území protivníka a ze čtrnácti metrů zakroutil svůj přízemní pokus přímo do pravého spodního růžku. Svěřenci trenéra Henka Frasera se příště pokusí potvrdit zlepšující se formu proti Nijmegenu, celek z Arnhemu narazí na nováčka z Volendamu.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, espn.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele