základní část, 18. kolo
25.01.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anastasios Douvikas (© AFP)

Utrecht díky brzké trefě Douvikase těsně přehrál Excelsior

Utrecht až do uplynulého víkendu předváděl konstantní výkony, jelikož neprohrál osmkrát v řadě, a rázem se přiblížil k vytouženým pohárovým příčkám. Nicméně naposledy nedokázal vyzrát na konkurenční Twente a v Enschede prohrál 0:2. Nyní proti rotterdamskému vyzyvateli měl rozhodně co napravovat. To se mu nakonec povedlo, jelikož SBV přeci jen porazil 1:0 po brance řeckého ostrostřelce Anastasiose Douvikase z 6. minuty.

FC se proto vyhouplo na sedmé místo tabulky s devětadvaceti body a na šestou Spartu ztrácí jen tři body, naopak Excelsior nenavázal na minulý úspěch s předposledním Volendamem (2:0) a s devatenácti body mu stále patří třináctá příčka.

Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera vstoupili do středečního zápasu naprosto fantasticky a již svou první větší možnost přetavili ve vítězný gól. Poosmé v tomto ligovém ročníku se prosadil třiadvacetiletý kanonýr Douvikas, který převzal vynikající přihrávku do volného prostoru od Bozdogana a svůj přízemní pokus nekompromisně usměrnil do bližšího dolního růžku. Stejný hráč znovu skóroval zhruba deset minut před přestávkou, ale tato trefa nebyla uznána kvůli předchozímu hraní rukou.

FC se mohlo ještě více uklidnit pět minut po přestávce. Po centru Boussaida z levého křídla hlavičkoval zády k brance nezastavitelný Douvikas a orazítkoval břevno, zcela osamocený Bozdogan pak uklidil svou dorážku hlavou jen do rukavic připraveného brankáře Van Gassela. V závěrečných deseti minutách měli na kopačce druhý gól Toornstra, Douvikas i střídající Brouwers, jenže ani jeden z nich trestuhodně síť nerozvlnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele