základní část, 27. kolo
02.04.2023 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Utrechtu (© AFP)

Utrecht nezlomil černou sérii a s Volendamem pouze remizoval

Utrecht rozhodně neprožívá nejpovedenější část sezóny a v tuto chvíli se spíše trápí, což potvrdil i v nedělním utkání s nováčkem z Volendamu. V předchozích čtyřech zápasech hned třikrát prohrál a jen jednou remizoval, v tuto chvíli se nedokázal gólově prosadit a s bezbrankovou remízou rozhodně nemůže být spokojen. V tabulce Eredivisie se stále nachází na sedmém místě s devětatřiceti body, soupeři patří třináctá příčka se sedmadvaceti body.

Hosté navázali na velmi dobrou formu a určitě mají šanci na udržení prvoligové licence, což po konci podzimní části předpovídal opravdu málokdo. Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, jasný favorit se ihned nato mohl dostat do vedení. Řecký kanonýr Douvikas se po fantastické kolmici do středu pokutového území zjevil sám před brankářem Stankovićem, ale z bezprostřední blízkosti ho trestuhodně nepropálil.

Stejný hráč se dostal do další obrovské možnosti těsně před přestávkou, když tečovaný pokus z hranice šestnáctky v podání Ramselaara orazítkoval levou tyč a následnou Douvikasovu dorážku z mírného úhlu odvrátil do zámezí skvělý Stanković. Domácí po změně stran pokračovali v tlaku a krátce po změně stran skórovali, jenomže trefa Viergevera nemohla být uznána kvůli viditelnému ofsajdu.

Po necelé hodině hry se poprvé ozval také Volendam, avšak střela navrátilce v sestavě Oristania proletěla vedle pravé tyče. Utrecht podruhé rozvlnil síť v 60. minutě, kdy se prosadil aktivní Ramselaar, nicméně ani tato branka neplatila, protože přihrávající Klaiber se ocitl s balónem o kousek za pomezní čarou. Svěřenci dánského trenéra Michaela Silberbauera měli smůlu i do třetice zhruba deset minut před závěrečným hvizdem, neboť zásah Douvikase byl odvolán vinou ofsajdového postavení clonícího Dosta.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele