základní část, 9. kolo
09.10.2022 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar obstál i v Utrechtu a po výhře 2:1 se udržel na čele Eredivisie

AZ po nepříliš přesvědčivém výkonu v Konferenční lize s kyperským Apollonem (3:2) nyní zvládlo obtížný duel s rozjetým Utrechtem a nakonec ho porazilo 2:1. Díky tomu se udrželo na prvním místě nizozemské nejvyšší soutěže se ziskem třiadvaceti bodů a před druhým Ajaxem stále drží jednobodový náskok. Domácí naopak přišli o sérii čtyř duelů bez porážky a v tabulce se propadli na devátou pozici s dvanácti body.

Domácí přitom začali aktivně a po necelé čtvrthodině hry chtěli zahrávat pokutový kop. Klaiber totiž po úniku na pravém křídle trefil ruku padajícího Kerkeze, ovšem rozhodčí Gözübüyük po přezkoumání videozáznamu na penaltový puntík neukázal. Hosté z ničeho nic udeřili krátce po odehrané půlhodině. Myron van Brederode se krásně otočil s míčem a z dvaadvaceti metrů usměrnil skákavý pokus přímo k protější tyči.

Hosté mohli pojistit svůj náskok pět minut před přestávkou, nicméně Chatzidiakos po rohovém kopu hlavičkoval o kousek vedle levé konstrukce. Svěřenci trenéra Pascala Jansena si po změně stran hlídali jednobrankové vedení a uklidňující gól vsítili zhruba v polovině druhého dějství. Japonský špílmachr Jukinari Sugawara převzal v šestnáctce soupeře nahrávku Chatzidiakose, kličkou se zbavil bránícího protihráče a pak nekompromisně zavěsil do vzdálenější šibenice - 0:2.

Utrecht se od tohoto momentu přeci jen osmělil a v závěrečné čtvrthodině přidal. Snížit mohl v 81. minutě, když se po přihrávce z pravého křídla zjevil před odkrytou brankou Moussa Sylla, ale vzápětí ji z dvanácti metrů trestuhodně přestřelil. Stejný hráč přeci jen snížil ve třetí nastavené minutě, jelikož z hodně ostrého úhlu překonal zbytečně vyběhnutého brankáře Verhulsta, avšak Utrechtu na jakoukoli další odpověď již prakticky nezbyl čas.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele