play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
04.06.2023 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Václav Černý a Ramiz Zerrouki (© AFP)

Twente v odvetě rozdrtilo Heerenveen a o pohárové příčky se popere s rotterdamskou Spartou

Favorizované Twente skončilo po základní části Eredivisie na pátém místě a jen těsně mu unikla obhajoba čtvrté pozici, své kvality nyní potvrdilo v úvodním kole play-off o předkolo Konferenční ligy. Po výhře 2:1 na stadionu Abe Lenstra v Heerenveenu nezaváhalo ani na domácí půdě a SC deklasovalo vysoko po výsledku 4:0, díky jednoznačnému postupu ho tak ve finálové fázi čeká nevyzpytatelná Sparta.

Jedním z hlavních strůjců úspěchu se znovu stal český útočník Václav Černý. Suverénně nejlepší střelec týmu se čtrnácti vstřelenými brankami, který byl v nedávné době zvolen do nejlepší jedenáctky celého ročníku Eredivisie a navíc ovládl anketu o nejlepšího hráče za měsíc květen, tentokráte přispěl k výhře dvěma asistencemi. V zahajovací sestavě se opět objevil i druhý český zástupce v dresu Twente Michal Sadílek, jenž odehrál šedesát minut.

Celek z Enschede dominoval na trávníku od samého začátku a do vedení se mohl dostat již po necelých čtyřech odehraných minutách. Ve velké možnosti se zjevil právě Černý, ale jeho razantní hlavičku brilantně zneškodnil pozorný brankář Noppert. Skóre tohoto zápasu se poprvé měnilo za dalších sedm minut, jelikož Michel Vlap po vynikajícím přistrčení Černého napřáhl ze čtrnácti metrů a s pomocí pravé tyče rozvlnil síť.

Domácí pojistili svůj náskok zhruba v polovině první půle, protože devětadvacetiletý obránce Robin Pröpper po střele aktivního Vlapa z hranice šestnáctky a zákroku Nopperta stál ve správnou chvíli na správném místě a hlavou snadno dorazil balón do poloprázdné branky. O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto v poslední minutě úvodního dějství, neboť Černý po rychlém brejku našel zcela volného Joshuu Breneta a ten nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci - 3:0.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a duel se už spíše dohrával, k vidění byla jen jedna větší šance a ta taktéž skončila brankou v síti hostujícího vyzyvatele. V 68. minutě uzavřel gólový účet Virgil Misidjan, jelikož si po vynikající samostatné akci Zerroukiho naběhl před odkrytou branku a tu z bezprostřední blízkosti neminul.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele