základní část, 3. kolo
31.08.2022 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Twente nedalo Excelsioru šanci, dva góly zaznamenal Černý

Twente po vyřazení z předkola Konferenční ligy a následném selhání na půdě nováčka z Volendamu (0:1) konečně zabralo proti rotterdamskému Excelsioru a díky konstantnímu výkonu po celý průběh zvítězilo vysoko po výsledku 4:0. Po komplikovaném zranění kolene se vrací do střelecké formy český reprezentační útočník Václav Černý, který jako střídající hráč zpečetil výhru svého klubu dvěma závěrečnými trefami.

Domácí se tentokráte museli obejít bez jiného českého krajánka Michala Sadílka, jehož na trávník nepustilo poranění v oblasti třísel. Nicméně tým okolo trenéra Rona Janse si i tak dokázal poradit, neboť během úvodních osmi minut vsítil hned dvě branky. Nejprve neuběhlo ani patnáct sekund a po obrovské hrubce při rozehrávce El Yaakoubiho převzal balón Denilho Cleonise, jenž po krátkém sólu bez potíží zamířil přímo do bližšího spodního růžku.

Za dalších sedm minut nasměroval Twente k důležitým třem bodům Christos Tzolis. Teprve jednadvacetiletý řecký útočník zužitkoval parádní kombinace svých spoluhráčů na jeden dotek a po finální zpětné pobídce Van Wolfswinkela bez potíží zamířil po zemi k pravé konstrukci. Od tohoto momentu tempo hry přeci jen opadlo, SBV se vůbec k ničemu nedostávalo a naopak spokojení domácí nikam nespěchali.

V 60. minutě přišel na trávník již zmiňovaný Černý a zlepšující se formu potvrdil dvěma zásahy. Ani ne po dvou minutách strávených na hřišti stanul nikým nehlídán před hranicí brankového území a po krásném pasu Smala překonal naprosto bezmocného gólmana Van Gassela tvrdou ranou.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami uzavřel gólový účet této středeční dohrávky 3. kola Eredivisie ve třetí nastavené minutě, když se parádně prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči a poté rozvlnil síť razantním projektil z mírného úhlu. Twente se o víkendu utká v prestižním klání s PSV, Excelsior zavítá na půdu konkurenčního Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těm baletkám nepověděl nikdo, že nižší kurz nemuže vyhrát vyžším rozdílem???????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele