základní část, 5. kolo
03.09.2022 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Fenomenální Černý znovu dvakrát skóroval a tentokráte sestřelil favorizované PSV

Šlágr 5. kola Eredivisie dokázalo trochu překvapivě ovládnout domácí Twente, které tak dosáhlo už na svou čtvrtou výhru z pěti zápasů a s dvanácti body se posunulo na čtvrté místo o skóre právě za svého sobotního protivníka. Hrdinou utkání se stal český reprezentační útočník Václav Černý, jenž se prosadil hned dvakrát během úvodních čtyřiadvaceti minut. Hosté se po změně stran zlepšili, ale zmohli se pouze na snížení.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Jizbic u Náchoda jako první hráč klubu z Enschede od roku 2012 nasázel ve dvou zápasech za sebou dva góly, celkově se dokonce prosadil ve třech utkáních v řadě. Na rozdíl od svého zraněného kolegy Michala Sadílka se po třech ligových utkáních objevil v základní sestavě a z taktických důvodů pak opustil trávník v 62. minutě. Eindhovenský gigant naopak zaznamenal první ztrátu a za vedoucím Ajaxem zaostává o tři body.

Zahajovací čtvrthodina nic důležitého nepřinesla, ihned na to se však nečekaně prosadil právě Černý, jenž se namlsal dvěma góly v předchozím střetnutí proti rotterdamskému Excelsioru. Ten po pasu Smala sice nejprve netrefil balón svým volejem, nicméně poté se do něj znovu opřel ze středu pokutového území a s naprostou přesností ho usměrnil přímo do pravého spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Unnerstalla.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a Černý opět prokázal své střelecké schopnosti. Po přímém volném kopu z více jak třiceti metrů a následné zpětné hlavičce vypálil téměř z totožné pozice a nekompromisní ranou zavěsil přesně pod břevno kolem dívajícího se Unnerstalla. Domácí byli aktivnější i v následujícím průběhu a třetí trefu mohli přidat ve 29. minutě, jenomže kroucenou dělovku Smala ze standardní situaci z hranice pokutového území brilantně odvrátil do strany pozorný hostující strážce.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye od tohoto okamžiku zabrali, jenomže několikrát si vylámali zuby na připraveném brankáři Benítezovi. Teprve v 55. minutě vykřesal jejich naději na bodový zisk Guus Til, který si přeci jen zpracoval povedenou kolmici Simonse a i v obležení tří hráčů Twente se štěstím rozvlnil síť.

Hosté následně jen marně dobývali pozornou defenzívu protivníka, i přesto mohli alespoň srovnat v 89. minutě. Po rohovém kopu totiž nebezpečně hlavičkoval André Ramalho, avšak pouze orazítkoval břevno a pak se již nic zajímavého nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele