základní část, 32. kolo
12.05.2023 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Twente si díky další trefě Černého hladce poradilo s Nijmegenem

Twente i v páteční předehrávce 32. kola jasně ukázalo, že to se zopakováním čtvrtého místa z předešlé sezóny myslí smrtelně vážně, a nyní bez větších potíží porazilo Nijmegen vysoko po výsledku 4:0. Již podvanácté v tomto ligovém ročníku skóroval český útočník Václav Černý, který vsítil vedoucí gól svého týmu a prosadil se potřetí za sebou, další dvě branky favorita přidal Virgil Misidjan a jednou skóroval i nestárnoucí Ricky van Wolfswinkel.

FC si tedy upevnilo páté místo tabulky se ziskem osmapadesáti bodů a za třetím Alkmaarem zaostává o hratelné tři body. NEC si naopak znovu zkomplikovalo boj o pohárovou Evropu, protože prohrálo podruhé v řadě a s osmatřiceti body mu stále náleží desátá pozice. Celek z Enschede měl navrch od samého začátku a první větší možnost si vypracoval po necelých osmi odehraných minutách, ale Misidjan mířil z vyložené pozice příliš vysoko.

Neuběhly ani další dvě minuty a gólový účet chtěl otevřít Ugalde, jenže jeho přízemní střelu z otočky skvěle vyrazil před sebe pozorný gólman Cillessen. Domácí se přeci jen dočkali zaslouženého vedení ve 38. minutě. Pětadvacetiletý rodák z Příbrami využil parádního zpětného centru aktivního Misidjana a prudkou hlavičkou z deseti metrů zamířil přímo do pravého spodního růžku.

Černý spolu s Misidjanem řádili také po změně stran a krátce po hodině hry si své role vyměnili. Český krajánek tentokráte po rychlém brejku našel fantastickou šajtlí za obranou soupeře právě rozběhnutého Misidjana a ten zakončil svůj samostatný únik přesnou přízemní střelou k levé tyči. Stejný hráč se podruhé prosadil o čtvrthodinu později, jelikož si navedl balón blíže do středu hřiště a z hranice šestnáctky usměrnil míč do sítě s pomocí vzdálenější tyče - 3:0.

Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel v 83. minutě Van Wolfswinkel, neboť si po brilantně zahraném přímém volném kopu Černého z levého křídla seběhl do brankového území a z první pokořil naprosto bezmocného Cillessena. Černý tak zakončil tento zápas s úchvatnou bilancí 1+2, druhý český zástupce v dresu Twente Michal Sadílek taktéž nastoupil v základní jedenáctce a odehrál dvaaosmdesát minut.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele