základní část, 21. kolo
12.02.2023 16:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Václav Černý (© AFP)

Twente díky třem gólům během pěti minut přehrálo Volendam a v tabulce si upevnilo páté místo

Hráči Twente poslední dobou neprožívali úplně nejlepší časy a na ligové scéně nedokázali zvítězit třikrát za sebou, ovšem teď zastavili rozjetého nováčka z Volendamu a porazili ho hladce po výsledku 3:0. Všechny tři branky vsítili za necelých pět minut během úvodní dvacetiminutovky a již posedmé v této ligové sezóně se prosadil český útočník Václav Černý. Celek z Enschede je proto stále pátý se čtyřiceti body o šest bodů za vedoucím Feyenoordem.

Naopak hosté v Eredivisii nenavázali na třízápasovou šňůru bez porážky a tentokráte nestačili na svého rivala ve všech ohledech. V domácím dresu začal na lavici náhradníků druhý český zástupce Michal Sadílek a nakonec odehrál celý druhý poločas. Úvodní čtvrthodina nic zajímavého nepřinesla a oba soupeři čekali, co předvede ten druhý, nicméně úderem 16. minuty se obrázek hry naprosto změnil.

Domácí se dostali do vedení zásluhou Joshuy Breneta, který si naprosto parádním způsobem zpracoval dlouhý pas Pröppera z levého křídla a za obranou Volendamu akrobaticky přehodil vyběhnutého brankáře Stankoviće ukázkovým lobem. Neuběhla ani minuta a půl a rázem přišla Černého chvíle. Ten navýšil vedení svého výběru po skvělé finální přihrávce Van Wolfswinkela a z mírného propálil naprosto bezmocného Stankoviće přízemní ranou.

O osudu této nedělní dohrávky 21. kola bylo prakticky rozhodnuto ve 20. minutě. Po přetaženém rohovém kopu z levé strany vracel Pröpper balón hlavou před branku a dobře postavený Mees Hilgers bez potíží rozvlnil síť svým razantním projektilem ze šesti metrů. Twente bylo jasně lepší i po změně stran a hned zkraje druhé půle si vypracoval výbornou šanci nesmírně aktivní Černý, jenž však střelou z dvaadvaceti metrů orazítkoval pravou konstrukci.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem trefil vzdálenější spojnici střídající Vlap a pak Stanković brilantně zlikvidoval další bombu Černého, hosté se po celý zápas dostávali na útočnou polovinu velmi sporadicky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele