základní část, 26. kolo
19.03.2023 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

De Grolsch Veste (© AFP)

Twente zdolalo silný Alkmaar a opět se vrací do hry o elitní čtyřku

Twente se po třech ligových zápasech, kdy vybojovalo jediný bod, chytlo minulý týden v Sittardu (3:0) a teď potvrdilo dobré rozpoložení v domácím prostředí proti favorizovanému Alkmaaru. O svém úspěchu rozhodlo během úvodních jedenácti minut, kdy hned dvakrát skóroval Manfred Ugalde. Velký podíl na tomto úspěchu znovu měl český útočník Václav Černý, jenž kromě několika solidních šancí obstaral finální nahrávku na druhou branku.

FC si díky druhému tříbodovému zisku v řadě udrželo páté místo se sedmačtyřiceti body, naopak AZ nevyužilo zaváhání Ajaxu s PSV a se třiapadesáti body kleslo na čtvrtou příčku tabulky o skóre za třetí PSV, navíc za vedoucím Feyenoordem už zaostává o propastných osm bodů. Svěřenci trenéra Rona Janse začali naprosto skvěle a po osmi odehraných minutách vedli.

Teprve dvacetiletý kostarický útočník Ugalde využil parádního centru z křídla v podání Breneta a prudkou hlavičkou z bezprostřední blízkosti překonal naprosto bezmocného brankáře Ryana. Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, jelikož stejný hráč zaznamenal svou druhou trefu po nadýchaném pasu Černého od pravého rohu pokutového území a opět hlavou snadno rozvlnil síť.

Hosté se mohli vrátit do hry o bodový zisk po pětadvaceti odehraných minutách, ale pokus Reijnderse směřující pod břevno dokázal vyrazit gólman Unnerstall do zámezí. Krátce po změně stran chtěl přidat třetí gól aktivní Černý, který však byl na poslední chvíli zablokován, poté si Ryan dokázal poradit s nebezpečnou ranou Salaha-Eddineho.

Alkmaar vykřesal naději na bodový zisk přesně v polovině druhého poločasu, neboť švédský útočník Jesper Karlsson uprchl po levém křídle a nakonec se trefil přesně k bližší tyči kolem Unnerstalla. Výběr vedený koučem Pascalem Jansenem chtěl dokonce vyrovnat, jenže když projektil Clasieho ze střední distance zlikvidoval strážce Twente a v 89. minutě nebyl uznán gól Meerdinka kvůli ofsajdu, tak se na výhře klubu z Enschede nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele