základní část, 26. kolo
19.03.2023 12:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Heerenveenu (© AFP)

Groningen znovu neskóroval a kvůli dvěma trefám Sydneyho van Hooijdonka prohrál s Heerenveenem 0:2

Groningen si po dvou těsných porážkách 0:1 s Feyenoordem a Alkmaarem chtěl vyšlápnout na tápající Heerenveen, jenomže v prvním poločase hned dvakrát inkasoval a v ofenzivní fázi byl opět naprosto bezzubý. Po porážce 0:2 tak zůstal v tabulce na předposlední sedmnácté pozici se sedmnácti body a znovu si tak výrazně zkomplikoval svou cestu za záchranou. Naopak hosté přerušili v Eredivisii svou čtyřzápasovou šňůru bez tříbodového zisku.

O vítězství SC rozhodl v prvním poločase kanonýr Sydney van Hooijdonk, který v tomto ligovém ročníku již nasázel úctyhodných deset branek a v tabulce střelců celé soutěže se vyhoupl na solidní šestou příčku. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena tak po delší době konečně zabrali a se ziskem čtyřiatřiceti bodů se posunuli na deváté místo tabulky jen o skóre za osmý Nijmegen.

Domácí nedokázali skórovat na ligové scéně dlouhých 294 minut, přitom ani ne po deseti odehraných minutách mohli jít v tomto důležitém utkání do vedení. Gólový účet chtěl otevřít zkušený devětadvacetiletý útočník Manu, jenž se po rychlém brejku prosmýkl kolem dvou bránících hráčů a nakonec napřáhl z osmnácti metrů, avšak jeho razantní projektil pouze orazítkoval bližší spojnici.

Od této chvíle převzali otěže utkání hosté a do očekávaného vedení se dostali ve 27. minutě. Již zmiňovaný Van Hooijdonk po tečované střele Sahraouiho z dvaadvaceti metrů a zákroku brankáře Verripse přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti pohotově zavěsil pod břevno.

Teprve třiadvacetiletý útočník pojistil náskok svého celku za dalších třináct minut, když po střele z otočky v podání Van Amersfoorta a dalším zákroku Verripse stál ve správnou chvíli na správném místě a ze čtyř metrů snadno dorazil míč doprostřed prázdné branky. Po změně stran se už nic zásadního nestalo, v dresu Groningenu přišel na trávník v 83. minutě český obránce Matěj Chaluš.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele