základní část, 5. kolo
04.09.2022 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Vitesse konečně zabralo, o jeho těsném úspěchu v Groningenu rozhodl Matúš Bero

Celek z Arnhemu zažil jeden z nejhorších vstupů do sezóny za poslední roky, neboť v úvodních třech utkáních utrpěl jasné porážky, poté však dokázal smazat dvoubrankové manko s Waalwijkem a nakonec vybojoval svůj první bod ze nerozhodný výsledek 2:2. Nyní se také konečně radoval z premiérové výhry, neboť díky trefě slovenského krajánka Matúše Bera čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zvítězil v Groningenu nejtěsnějším poměrem 1:0.

Domácí celek naopak utrpěl svou druhou porážku v sezóně a v tabulce mu patří dvanáctá pozice s pěti body, SBV má na kontě ještě o bod méně a je čtrnácté. V úvodní desetiminutovce se dostal do dvou solidních šancí hostující Bialek, ale v obou případech těsně netrefil prostor tří tyčí. Hostující celek pokračoval v aktivitě i nadále a krátce po deseti odehraných minutách skóroval.

Po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry zamířil přímo do levého spodního růžku Vidovič, jenže ten se těsně předtím nacházel v ofsajdovém postavení a jeho branka po zásahu VAR tak nakonec neplatila. Ihned na to se musel blýsknout gólman Verrips proti projektilu aktivního Bialeka a vzápětí minul levou konstrukci jen o decimetry pozdější hrdina Bero. Od tohoto okamžiku tlak Vitesse opadl a po vyložených možnostech se slehla zem.

Bialek neměl štěstí ani po necelé hodině hry, neboť z bezprostřední blízkosti zamířil o kousek vedle bližší tyče. Rozhodující okamžik této nedělní dohrávky 5. kola se zrodil v 77. minutě. Po odvráceném centru z levého křídla našel Arcus svou přihrávkou právě Bera, který na nic nečekal a svůj přízemní pokus z patnácti metrů usměrnil přesně ke vzdálenější konstrukci. FC se ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostalo a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele