základní část, 3. kolo
21.08.2022 12:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rozhodl vlastenec. Groningen slaví první výhru v sezóně, doma skolil Go Ahead Eagles

Po úvodním nevalném výkonu proti nováčkovi Eredivisie z Volendamu a drtivé porážce na půdě Ajaxu se Groningen přece dočkal svého prvního vítězství v sezóně. Každopádně žádný dechberoucí výkon v duelu s Go Ahead Eagles rozhodně nepředvedl, o osudu střetnutí totiž rozhodla vlastní branka Jeffreyho de Langeho ze 3. minuty. Hosté tak padli už potřetí v řadě.

I když tři body nakonec zůstaly na straně domácího výběru, ukázalo se, že podobně jako celek z Deventeru, bude muset najít lepší formu. Proto, aby se prostě mohl pohybovat u příček, jež zaručují alespoň posun do posezónního play-off o evropské poháry. Groningen zkrátka měl to štěstí, že jeho protivník působil v ofenzívě ještě mizerněji a že nedokázal skórovat ani jednou.

Průběžný stav se upravil již na samém startu klání a pak zůstal až do konce neměnný. Duarte z levé strany vyslal jakýsi prudký centr do šestnáctky, po teči Lundqvista míč narazil do tyče, naskakující gólman de Lange se po něm marně natahoval a měl ve finále i takovou smůlu, že se od jeho zad odrazil za brankovou čáru. Marně se následně snažili hosté najít odpověď, asi nejblíže vstřelenému gólu byli v 56. minutě, hlavička Fernandese ale skončila těsně v zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele