základní část, 8. kolo
01.10.2022 18:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Alkmaar navázal na výbornou formu a v Groningenu vyhrál hladce 4:1

Alkmaar letos prožívá velmi dobrou sezónu, nyní odehrál již svůj šestnáctý soutěžní zápas a na kontě stále má jedinou porážku. Po minulém cenném skalpu Ajaxu (2:1) naplnil papírové předpoklady také na půdě Groningenu (4:1) a díky zaváhání PSV i Ajaxu bude vévodit Eredivisii po 8. kole se ziskem dvaceti bodů. Naopak domácí FC prohrálo podruhé za sebou a v tabulce mu patří až dvanáctá příčka s osmi body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena se rázem vyhoupli do čela nizozemské nejvyšší soutěže o bod před Ajax a o dva před PSV. Do tohoto sobotního utkání vstoupili naprosto skvěle a první branku vsítili ani ne po třech odehraných minutách. Po nepřesném výkopu brankáře Verripse se dostal míč až na kopačku Daniho De Wita, který sice napoprvé nevyzrál na domácího strážce svou přízemní střelou, ale svou dorážku vzápětí uklidil přímo pod břevno.

Jasný favorit rozhodně nepolevoval v aktivitě a svou druhou trefu zaznamenal po necelých dvaceti minutách. Do černého tentokráte zamířil čtyřiadvacetiletý švédský útočník Jesper Karlsson, když po další chybě soupeře na levé straně a následném přečíslení čtyři na tři obdržel finální zpětnou nahrávku od Reijnderse a svou skákavou střelu usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Domácí od tohoto okamžiku přeci jen přidali a snížit se jim povedlo zhruba pět minut před přestávkou. Po dlouhém nákopu Kasanwirja si seběhl za defenzívu protivníka Ricardo Pepi, v osobním souboji se nakonec zbavil bránícího Beukemy a i v pádu dokázal parádně zakončit pod horní tyčku kolem gólmana Verhulsta. Hosté však ve druhém poločase s přehledem kontrolovali těsné vedení a do samotného konce se dokázali prosadit ještě dvakrát.

Krátce po změně stran sice neuspěl Mayckel Lahdo, jenž po parádní individuální akci napálil břevno, nicméně krátce po hodině hry rozhodl o jejich úspěchu Milos Kerkez. Ten převzal vynikající kolmici do běhu od Reijnderse a po krátkém sólu obstřelil Verripse přízemním pokusem k bližší tyči - 1:3. V 85. minutě uzavřel gólový účet Lahdo, neboť po pobídce Koopmeinerse stanul sám před Verripsem a pohotově ho překonal ranou z patnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Která buzna zde maže komentáře????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele