základní část, 26. kolo
18.03.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Maurice Steijn (© AFP)

Sparta opět vyhrála, její skvělou formu tentokráte odnesl Emmen

Sparta ve druhé polovině února prožila slabší chvilky a utrpěla dvě porážky v celkovém poměru 0:7, ale úderem března se vše opět otočilo a nyní dosáhla na svou třetí výhru v řadě za sebou. Po skalpech městského rivala Excelsioru (4:1) a Vitesse (3:1) teď předvedla konstantní výkon v Emmenu a po výhře 2:0 si upevnila šesté místo Eredivisie se šestačtyřiceti body, před sedmým Utrechtem si navíc vytvořila již osmibodový náskok.

FC naopak nenavázalo na minulý skalp Excelsioru (2:0) a v tabulce Eredivisie kleslo na šestnáctou barážovou pozici s jednadvaceti body. Rotterdamský celek znovu vycházel ze zabezpečené obrany a proti houževnatému protivníkovi se dlouho nemohl prosadit, ovšem minutu před vypršením základní hrací doby prvního poločasu vsítil rozhodující gól tohoto střetnutí teprve jednadvacetiletý japonský útočník Koki Saito.

Ten obdržel balón na pravou stranu, následně se fantasticky zbavil hned dvou bránících hráčů a z mírného úhlu se trefil přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Favorit tohoto duelu mohl zvýšit svůj náskok krátce po změně stran po přímém volném kopu z pravé strany v podání Vita van Crooije. Po jeho zahrání prudce hlavičkoval Verschueren a brankář Van der Hart musel vytáhnout famózní zákrok jednoruč, následně si brilantně poradil i s dorážkou Kitolana z bezprostřední blízkosti.

Emmen se v následujícím průběhu k ničemu nedostával, s přibývajícím časem hrál stále na větší riziko a v 89. minutě inkasoval podruhé. Výhru Sparty pojistil aktivní Van Crooij, jenž na pravém křídle geniálně obelstil dvojici protihráčů a z pravého rohu brankového území chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele