základní část, 20. kolo
04.02.2023 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Vitesse v Emmenu dvougólový náskok neudrželo, konala se plichta

Emmen potvrdil, že na jeho půdě se prostě často nevyhrává, a i po klání s Vitesse platí, že ho zatím před vlastními fanoušky z deseti dosavadních případů na De Oude Meerdijk porazil jen Alkmaar. Ne že by hosté nebyli nablízku třem získaným bodům, dokonce vedli o dvě branky, houževnatý výběr z Drentska se na každý pád přece zasadil alespoň o nerozhodný výsledek.

Jako první výrazněji zahrozili hosté, a to ve 23. minutě. Z dálky napřáhnul levačkou Wittek a brankář van der Hart měl hodně těžkou práci jeho dělovku nějakým způsobem pokrýt. Vyrazil každopádně míč pouze před sebe, takže o pár vteřin později na něj vypálil rovněž Bero, avšak i v tomto okamžiku si domácí muž v rukavicích poradil. Následně již ale Vites dvakrát uspěli.

Nejprve se gólově prosadil Manhoef, který si po pravé straně naběhl na pas od Kozlowského, objevil se až na hranici brankového území, a možná proto, že van der Hart v podstatě neměl snahu proti němu vyběhnout, mohl ho pohotově prostřelit. Ve 38. minutě bylo arnhemskému souboru ještě lépe, Meulensteen totiž vyslal na zteč Arcuse, obrana Emmenu opětovně svůj prostor na levé straně neměla pohlídaný, a tak hostující pravý bek zacílil zblízka na bližší tyč.

Emmen ovšem svoje zbraně nesložil a udělal moc dobře. A bylo pro něj zajisté dost důležité, že ještě krátce před obrátkou se dočkal potřebného snížení. Diemers z čáry šestnáctky svým pokusem prověřil připravenost gólmana Scherpena, a ačkoli ten balón dokázal polapit, pak se k dorážce propracoval Assehnoun, který už síť rozvlnil. Dlouho se zdálo, že Vitesse nakonec uchová těsný náskok, domácí nicméně stačili ještě vyrovnat, a to v 87. minutě. Romeny utekl podél levé lajny, proniknul až do pokutového území, hledal před bránou číhajícího spoluhráče El Messaoudiho, ve finále však ani nemusel, protože merunu si do vlastní brány srazil Oroz.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, fcemmen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele