základní část, 25. kolo
11.03.2023 16:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

De Oude Meerdijk (© AFP)

Emmen díky dvěma trefám kanonýra Romenyho opustil sestupové pásmo

Zachraňující se Emmen zvládl papírově vyrovnaný duel o udržení a nakonec se díky dvěma trefám krátce po odehrané hodině raduje z důležité výhry 2:0 nad Excelsiorem. Díky tomuto tříbodovému zisku po více než měsíci a půl opustil po delší době sestupové pásmo a patří mu patnáctá pozice s jednadvaceti body, naopak SBV pohrálo již posedmé z předchozích osmi utkání a propadlo se na šestnácté barážové místo s dvaceti body.

Zápas byl od samého začátku nesmírně opatrný a na obou soupeřích bylo znát, že hlavně nechtějí udělat nějakou výraznou chybu. Hosté se mohli dostat do překvapivého vedení po necelých devíti odehraných minutách, kdy na levém křídle utekl Driouech, avšak jeho přízemní pokus z mírného úhlu odkopl do bezpečí připravený brankář van der Hart. Excelsior znovu výrazně zahrozil zhruba pět minut před přestávkou.

Tentokráte ve stoprocentní pozici selhal Agrafiotis, jenž se svou tvrdou ránu snažil usměrnit přímo pod břevno, ovšem strážce FC předvedl další fenomenální zákrok a balón odvrátil na rohový kop. Vzápětí na opačné straně chtěl skórovat pozdější hrdina Romeny, ale v tomto případě zvolil místo střely přihrávku před branku a to nebylo šťastné řešení.

Rozhodující okamžik tohoto utkání se zrodil v 63. minutě. Po přímém volném kopu Diemerse z pravé strany se pověsil do vzduchu právě Romeny a svou prudkou hlavičkou před hranicí brankového území zavěsil přímo k levé tyči. Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč definitivně rozhodl o výhře svého klubu, když se po chybné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy dostal k pohotové dorážce a poloprázdnou branku neminul.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele