základní část, 21. kolo
11.02.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna potvrdila dobrou formu a díky těsně výhře v Emmenu si upevnila postavení v klidném středu tabulky

Fortuna se poslední dobou dostala v Eredivisii do skvělé formy, po úspěchu v Emmenu neprohrála v nejvyšší nizozemské soutěži již počtvrté za sebou a na konto si navíc připsala hned tři výhry a jednu remízu. Se ziskem šestadvaceti bodů se proto vyhoupla na poklidné desáté místo tabulky, naopak FC nevyhrálo potřetí v řadě a zůstává na šestnácté barážové pozici se šestnácti body. Jediný gól sobotního utkání zaznamenal Oğuzhan Özyakup.

Domácí sice měli míč častěji ve svém držení a ani ve statistice střeleckých pokusů příliš nezaostávali, jenomže stejně jako v předchozích týdnech je trápila produktivita. Přitom v úvodní půlhodině byli aktivnějším týmem a ve 12. minutě si vytvořili velmi nadějnou možnost ke skórování, ale Antonisse ve vyložené možnosti selhal a zblízka trestuhodně přestřelil hostující branku.

Klub Ze Sittardu se postupně dostával do hry a v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství si vypracoval dvě gólové šance. Nejprve po rychlém přečíslení dva na jednoho stanul u pravé tyče zcela osamocený turecký veterán Yilmaz, jenže ten nebyl úplně ve své kůži a branku nepochopitelně minul o pár decimetrů. Za dalších pět minut se probojoval k hlavičce důrazný Embalo, nicméně nakonec mířil nad břevno zhruba o půl metru.

Hosté pokračovali v mírném tlaku i po změně stran a do důležitého vedení se mohli dostat v 54. minutě, avšak ránu Bistroviče směřující k levé konstrukci bravurně zneškodnil gólman Van der Hart. Svěřenci španělského trenéra Julia Velázqueze převrhli misky vah na svou stranu v 76. minutě, když Özyakup po přihrávce Iñiga Córdoby do volného prostoru vystřelil po zemi z deseti metrů a svůj technický pokus poslal přímo do vzdálenějšího dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele