základní část, 12. kolo
30.10.2022 12:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Emmen proti Groningenu tlačil, nakonec ale dosáhl jen na bezgólový výsledek

Groningen nedokázal navázat na týden staré senzační vítězství proti PSV (4:2) a tentokráte se na půdě předposledního Emmenu neprosadil, když vybojoval bezbrankovou remízu. Domácí výběr byl v tomto nedělním utkání mírně aktivnějším týmem, jenomže po nepříliš zajímavém průběhu nepřetavil svou mírnou převahu ve vítězný gól. V tabulce proto zůstává na sedmnácté pozici se sedmi body, FC je v tuto chvíli třinácté s dvanácti body.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena celkově nezvítězili v Eredivisii již podeváté za sebou, i když do tohoto utkání vstoupili mnohem aktivněji. Poprvé zahrozili ani ne po šedesáti odehraných sekundách, jenomže hlavička Ruie Mendese letěla příliš vysoko nad hostující branku. Další možnost domácího výběru se urodila po necelých dvaceti minutách hry, avšak Mark Diemers po zpětné přihrávce téměř od brankové čáry nepřekonal pozorného brankáře Leeuwenburgha.

O pár minut později mohli na druhé straně z ničeho nic udeřit hosté, jelikož křižnou přízemní nahrávku Krügera z pravé strany trestuhodně netrefil před zcela prázdnou brankou rozběhnutý Ngonge. Emmen si ještě do přestávky vytvořil dvě solidní příležitosti, ovšem proti dorážce Romenyho parádně zasáhl Leeuwenburgh a zhruba pět minut před závěrečným hvizdem vykopl i střelu z mírného úhlu v podání Živkoviče.

Domácí po změně stran už nebyli tolik nebezpeční a vytvořili si jen dvě nadějné šance, ale v polovině druhé půle pálil o metr nad břevno Bouchouari a v nastaveném čase pak Leeuwenburgh fantasticky zneškodnil prudkou hlavičku Arauja.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, espn.nl, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele