základní část, 16. kolo
15.01.2023 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Emmen převahu nevyužil a s posledním Cambuurem jen remizoval bez branek

Emmen v souboji s tápajícím Cambuurem toužil po třech bodech a na trávníku byl lepším týmem, ale stejně jako před týdnem s Twente se gólově neprosadil (0:2) a se získaným bodem za remízu 0:0 tak spokojen nebude. FC se sice vrátilo na šestnáctou příčku s dvanácti body, avšak před sedmnáctým Volendamem je jen díky lepšímu skóre. Celek z Leeuwardenu sice přerušil svou sérii šesti ligových porážek v řadě, jenže stále zůstává poslední s devíti body.

Domácí si vytvořili první slibnou možnost po necelých pěti odehraných minutách, kdy se postavil k přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů Diemers, nicméně bližší konstrukci minul o několik decimetrů. Ihned na to zkusil nebezpečné vystřelit kapitán Veldmate, s jeho přízemní střelou z mírného úhlu si však poradil pozorný gólman Virgínia.

Hosté se poprvé osmělili krátce po odehrané čtvrthodině a po rychlém brejku chtěl otevřít gólový účet Jacobs, jenomže po přečíslení dva na jednoho trestuhodně neuspěl tváří v tvář brankáři Van der Hartovi a svým přízemním pokusem trefil jen jeho levou nohu. Ve 28. minutě měl na druhé straně stejný záměr Živkovič, ale na Virgíniu si nejprve nepřišel chytrou patičkou a nepřekonal ho ani napodruhé při dorážce.

Stejný hráč znovu zkusil vyzrát na Virgíniu v samém závěru úvodního dějství, ovšem tentokráte ho nepřekonal přízemním projektilem k levé tyči. Po změně stran bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat nějakou chybu. FC mohlo rozhodnout o svém úspěchu v 85. minutě, avšak když dělovku Vlaka z dvaceti metrů směřující přímo pod břevno vytáhl nad svou branku fantastický Virgínia, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele