základní část, 5. kolo
04.09.2022 14:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Alkmaar napravil zaváhání s Nijmgenem a trápící se Emmen porazil hladce o tři branky

Favorizovaný Alkmaar se dobře naladil na blížící se skupinovou fázi Konferenční ligy, když po čtvrtečním trápení s Nijmegenem (1:1) neměl větší problémy na půdě nepříliš dobře hrajícího Emmenu a nakonec ho bez potíží porazil v poměru 3:0. V tabulce Eredivisie se tak prozatím posunul na třetí místo tabulky se ziskem třinácti bodů a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o body dva. FC naopak kleslo až na patnáctou pozici se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena rozhodli o svém úspěchu již v úvodních pětatřiceti minutách, kdy nasázeli všechny tři své góly a následně si s přehledem pohlídali pohodlný náskok až do závěrečného hvizdu. Po nepříliš zajímavé úvodní dvacetiminutovce se jim povedlo z ničeho nic skórovat, neboť třiadvacetiletý dánský útočník Jens Odgaard obdržel přesně načasovaný přízemní centr od Clasieho a pak zblízka propálil bezmocného brankáře Oelschlägela.

Neuběhlo ani dalších šest minut a hosté pojistili svůj náskok. Odgaard převzal kolmici na levou stranu pokutového území od Tijaniho Reijnderse a tvrdě vypálil. Oelschlägel sice dokázal vyrazit balón, ale jen před sebe, kde číhal osamocený Dani De Wit a ten při dorážce z bezprostřední blízkosti nezaváhal, neboť zavěsil přesně pod břevno. Ve 34. minutě bylo o osudu tohoto nedělního střetnutí definitivně rozhodnuto.

Evjen vymyslel zpětnou nahrávku na hranici pokutového území, kde na nic nečekal Reijnders a svou kroucenou technickou střelu umístil přímo k levé konstrukci. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a po změně stran se zrodily jen dvě gólové možnosti, do kterých se dostal Odgaard. Ten nejprve selhal před zcela prázdnou brankou a mířil příliš vysoko, vzápětí se postavil ke standardní situaci z více jak pětadvaceti metrů a orazítkoval jen břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele