základní část, 1. kolo
06.08.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Exclesior oslavil návrat do Eredivisie výhrou 2:0 nad Cambuurem

Celek z Leeuwardenu zakončil loňskou sezónu čtyřmi zápasy bez jediné porážky, ovšem do té nové nevstoupil nejlépe a hlavně kvůli velkému množství neproměněných šancí podlehl rotterdamskému nováčkovi Excelsioru v poměru 0:2. Po herní stránce na trávníku dominoval, míč držel z více jak sedmdesáti procent a soupeře i vysoko přestřílel, jenomže ten ho vyškolil z produktivity a o svém úspěchu rozhodl dvěma zásahy v prvním poločase.

SBV po celých devadesát minut spolehlivě bránilo a vyčkávalo na rychlé brejky, hned ten první přesně po deseti odehraných minutách přetavilo ve vedoucí gól. Po přečíslení tři na tři vymyslel Driouech skvělou kolmici na levou stranu pro rozběhnutého Marouana Azarkana, jenž na nic nečekal a okamžitě vystřelil - jeho přízemní pokus poté přesně zapadl do vzdálenějšího dolního růžku. Cambuur vzápětí marně nacházel recept na dobře organizovanou obranu svého rivala.

Ve 12. minutě promarnil obrovskou možnost na vyrovnání Paulissen, jenž zcela osamocen nepropálil famózního brankáře Van Gassela, po necelé půlhodině hry mířil těsně nad břevno Hoedemakers a ve 43. minutě těsně minul horní konstrukci také Maulun. Hosté ihned nato nečekaně navýšili své vedení. Křižnou ránu z pravého rohu pokutového území vrazil gólman Virgínia jen do strany a nikým neatakovaný Julian Baas už neměl s dorážkou větší potíže.

Domácí po změně stran tlačili a vytvořili si hned několik stoprocentních možností ke skórování, ale fantastický Van Gassel byl v tomto střetnutí doslova neprůstřelný. A když zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem hlavičkoval o centimetry vedle lotyšský forvard Uldrikis, tak se výsledek již neměnil. Cambuur tak v příštím kole bude mít co napravovat v Utrechtu, Excelsior by rád doma zaskočil silné Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele