základní část, 31. kolo
06.05.2023 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Anastasios Douvikas (© AFP)

Cambuur prvním sestupujícím z Eredivisie, Utrecht ho poslal dolů třemi brankami

Cambuur protáhl svou černou sérii porážek na číslo sedm a definitivně se rozloučil jako první sestupující s Eredivisie. V nejvyšší soutěži tak vydržel pouhé dvě sezóny od doby, co do ní v roce 2021 postoupil. Jeho katem se stal Utrecht, který neměl větší problémy získat tři body. O dvě branky se postaral Anastasios Douvikas, tu vítěznou zaznamenal Sander van de Streek.

První větší šance na řadu přišla ve 24. minutě, to když se van de Streekovi podařilo obhodit domácího brankáře Ruitera, míč putoval za brankovou čáru, nicméně před ní ještě stačil zasáhnout na poslední chvíli bránící van Wermeskerken, který míč při cestě do brány zastavil a odkopl pryč.

Ve 37. minutě se už nicméně Utrecht radoval ze zapsané trefy. Boussaid z pravé strany centroval balón na hranici brankového území, do vzduchu se vysoko vyšponoval van de Streek a hlavou zacílil na vzdálenější tyčku. Tentokráte byl již v koncovce přece úspěšný, Ruiter se po jeho zakončení marně ohlížel.

Ve 41. minutě hosté udeřili gólově ještě jednou. Klaiber unikl podél pravé lajny, sběhl si až k boční čáře pokutového území, poslal posléze merunu na Douvikase, a ten usměrnil svou hlavičku, leč možná slabě, tak hlavně chytře do šibenice.

Trápící se Cambuur dorazil po změně stran ještě svým druhým přesným zásahem Douvikas, který proměnil penaltu. Tu sudí Kamphuis nařídil poté, co si Ruiter předkopl nešikovně míč, toho využil napadající van de Streek, jenž byl následně leeuwardenským mužem v rukavicích podražený ve vápně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele