základní část, 28. kolo
08.04.2023 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Sparty Rotterdam (© twitter.com/Foot_NL)

Alkmaar ani tentokráte neuspěl a nejlepší trojice se mu tedy opět vzdálila

Alkmaar ještě před několika týdny držel krok s největšími konkurenty a souboj o titul nebyl v jeho případě vyloučen, ovšem nyní už potřetí za sebou v Eredivisii nevyhrál a navíc utrpěl druhou porážku. V domácím prostředí plnil úlohu mírného favorita proti rotterdamské Spartě, jenže prosadit se nedokázal a po porážce 0:1 zůstává na čtvrtém místě se čtyřiapadesáti body, před pátým Twente navíc drží už jen tříbodový náskok.

AZ v tuto chvíli zaostává za třetím PSV i druhým Ajaxem o pět bodů, naopak hosté odčinili nedávaný neúspěch s Feyenoordem (1:3) a s devětačtyřiceti body si upevnili šestou příčku, před sedmým Utrechtem k tomu udrželi solidní sedmibodový náskok. Domácí měli v prvním poločase navrch a vytvořili si i více gólových možností, nicméně v samém závěru inkasovali rozdílovou trefu a po změně stran již vyrovnat nedokázali.

Nejprve se po necelé čtvrthodině hry chtěl prosadit Mijnans, který tvrdě vypálil z dvaadvaceti metrů, ale jeho bombu skvěle odvrátil do strany pozorný brankář Olij. V závěrečných pěti minutách úvodního dějství stanuli v dobrých pozicích Kerkez s Odgaardem, ovšem ani jeden z nich prostor tří tyčí netrefili. Rotterdamský celek vsítil rozhodující branku v první nastavené minutě, neboť norský útočník Tobias Lauritsen využil skvělé práce Saita na levém křídle a po vynikajícím centru nekompromisně hlavičkoval přímo pod břevno.

Stejný hráč mohl pojistit vedení svého celku krátce po odehrané hodině, jelikož se opřel do míče z deseti metrů, avšak k jeho smůle pouze orazítkoval bližší spojnici. Domácí pak mohli vyrovnat hned dvakrát - nejprve v 69. minutě mířil těsně mimo Reijnders a o deset minut později se vytáhl Olij proti razantní hlavičce Odgaarda. Aktivní Odgaard nakonec neměl potřebné štěstí ani v 86. minutě, protože z hranice brankového území hlavičkoval do horní konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele