základní část, 27. kolo
01.04.2023 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar opět nepřesvědčil a s Heerenveenem pouze remizoval

Hráči Alkmaaru v úvodním sobotním utkání 27. kola Eredivisie opět nezářili a po druhé ztrátě v řadě výrazně klesly jejich naděje na zisk mistrovského titulu. V tuto chvíli se nacházejí na čtvrtém místě s dvoubodovým mankem na třetí PSV i druhý Ajax, za vedoucím Feyenoordem ale zaostávají o propastných deset bodů. Hosté naopak potvrdili zlepšenou formu před reprezentační pauzou (výhra 2:0 nad Groningenem) a s pětatřiceti body jsou devátí.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena začali naprosto skvěle a hned svou první větší možnost po necelých pěti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Sahraoui obdržel míč na levou stranu a přesnou přihrávkou našel v brankovém území skluzujícího kanonýra Sydneyho van Hooijdonka, jenž usměrnil balón za záda pozdě reagujícího gólmana Ryana.

Neuběhlo ani dalších pět minut a domácí mohli okamžitě srovnat, jenže táhlou ránu řeckého ostrostřelce Pavlidise vyrazil pozorný brankář Mous před sebe. V následujícím průběhu první půle nejprve pálil o kousek vedle Odgaard a zhruba deset minut před přestávkou se opět blýskl Mous proti projektilu aktivního Pavlidise. AZ vlétlo do druhého poločasu s velkým elánem a obrovskou možnost ke skórování mělo v 50. minutě.

Mous totiž v blízkosti půlící čáry chtěl odkopnout míč do bezpečí, ovšem pouze zasáhl nohu Mijnanse a rozhodčí Kamphuis bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil švédský útočník Jesper Karlsson a selhal, jelikož hostující strážce předvedl fenomenální zákrok jednoruč a pak schoval balón ve svém náručí. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť právě Mous si po obrovském závaru smolně srazil míč do vlastní sítě, k ničemu dalšímu už však nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele