základní část, 23. kolo
25.02.2023 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar proti poslednímu Cambuuru nepřesvědčil, i přesto těsně vyhrál 2:1

Alkmaar před blížícím se osmifinále Konferenční ligy nepředvádí na ligové scéně úplně optimální výkony a s Cambuurem se celkem trápil, i přes divoký závěr však nakonec udržel nejtěsnější výhru 2:1 a alespoň částečně odčinil týden starou porážku ve stejném poměru na půdě vedoucího Feyenoordu. V tabulce zůstal na třetí příčce se sedmačtyřiceti body, SC je i přes solidní výkon beznadějně poslední osmnácté se třinácti body.

AZ proti houževnatému vyzyvateli z Leeuwardenu dlouho nemohlo najít recept na jeho pečlivou defenzívu, nicméně zhruba pět minut před přestávkou se prosadil tradiční řecký kanonýr Vangelis Pavlidis. Ten vsítil už svou jedenáctou ligovou trefu této sezóny po špatné rozehrávce soupeře a po finální nahrávce dánského šplímachra Odgaarda zamířil z dvaceti metrů přímo do levého dolního růžku kolem dívajícího se brankáře Ruitera.

Stejný hráč byl nejnebezpečnějším mužem na trávníku také po změně stran a podruhé dokázal rozvlnit síť v 54. minutě, jenomže tento jeho gól nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Svěřenci trenéra Pascala Jansena vsítili druhou uklidňující branku zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, když se teprve osmnáctiletý obránce Wouter Goes po obrovském závaru v šestnáctce SC dostal k dorážce a nadvakrát přeci jen rozvlnil síť.

Hosté od této chvíle neměli co ztratit a v 85. minutě vykřesali naději na bodový zisk. Chatzidiakos totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil rozběhnutého Balka a o nařízení pokutového kopu nemohlo být pochyb. K němu se postavil Bjørn Johnsen a nezaváhal, jelikož chladnokrevně se trefil k levé tyči do protipohybu gólmana Ryana. Cambuur se však na nic dalšího nezmohl a v nastaveném čase navíc přišel o vyloučeného Meese Hoedemakerse, jenž stáhl k zemi Barasıho a po druhé žluté kartě tedy předčasně opustil hrací plochu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele