základní část, 6. kolo
10.09.2022 18:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Brian Brobbey (© AFP)

Ajax si podmanil duel s Heerenveenem, v Eredivisie vyhrál pošesté v řadě

Ani kouzlo hostujícího kouče Keese van Wonderena na Ajax nezafungovalo. Loni, ještě když šéfoval lavičce Go Ahead Eagles, se mu povedlo hned dvakrát obrat amsterdamského giganta o ligové body, tentokráte ale ze střídačky Heerenveenu přihlížel, kterak si jeho protivník kráčí směle za vítězstvím. Svěřenci trenéra Alfreda Schreudera zaznamenali dohromady pět branek.

Domácí vstoupili do utkání bravurně a už ve 4. minutě se radovali z průběžného vedení. Na hranici šestnáctky prostrčil Kudus míč k Tadičovi, ten ho chytře zasekl, následně vyslal jemný oblouček do malého vápna, odkud hlavičkující Klaassen neměl problémy trefit poloprázdnou bránu. A hned v 16. minutě se amsterdamský výběr dočkal dalšího přesného zásahu. I když se zdálo, že Tadič rozehraje standardku z velmi výhodné pozice přímou střelou na branku, zmátl soupeře a rozehrál balón do strany blíže do středu pole, Taylor ho pak napálil svou levačkou a nasměroval ho parádně ke vzdálenější tyčce, po níž se brankář Noppert jen marně natahoval.

Ajax pokračoval ve své aktivitě i nadále, o pár chvil později ozkoušel svou mušku ze střední vzdálenosti Rensch, nicméně jeho pokus protečoval bránící van Aken do zámezí, Tadič se pak znovu ozval ve 21. minutě, to když svým centrem hledal Kuduse, avšak stoper Bochniewicz se uměl vyšponovat do vzduchu a merunu hlavou zažehnat jisté bezpečí. V podstatě až ve 36. minutě se poprvé zásadně osmělila též Srdíčka, velké díry v obraně využil Timossi Andersson a řítil se sám na gólmana Pasveera, ten ovšem proti svému protivníkovi včas vyběhnul a jeho tutovku zlikvidoval. Ve 39. minutě mínil naopak Bergwijn navýšit náskok de Godenzonen a svou pravačkou slušně provětral Nopperta, i kdyby ale skóroval, neplatil by gól kvůli ofsajdu.

Ani ve druhém poločase se situace na hrací ploše nijak výrazně nezměnila. Ve 48. minutě se zdařilo zvlnit síť stále hladovému Kudusovi, jenž se v brankovém území umně otočil s míčem a dokázal vyhledat skulinku mezi nohama Nopperta. V 55. minutě se naopak Noppert výtečně činil vůči šanci Klaassena, jehož mistrně uvolňoval Bergwijn, k dorážce se ještě propracoval Tadič, jenže radost mu zkazil van Aken, který zastavil jeho zakončení před brankovou čárou.

Hosté do závěrečného hvizdu rozhodčího van de Graafa i nadále v podstatě pouze sledovali, jak si jejich konkurent podmiňuje a diktuje podmínky po svém, a inkasovali ještě dvakrát. Na listinu úspěšných šutérů se uvedl opětovně v 59. minutě Kudus, který zužitkoval přihrávku od Sáncheze z pravé strany, a v 70. minutě gólově udeřil Brobbey, jehož elegantně pobídl Tadič.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 8. kole dají více golu a vyhrají vyžším rozdílem.

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava v 7.

Reagovat
smazaný uživatel

6 kousku Alkmaaru nedají .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele