základní část, 21. kolo
06.02.2022 14:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Willem vyhrál po více jak čtyřech měsících, díky skvělému začátku přehrál konkurenční Waalwijk

Willem až do tohoto nedělního utkání prohrál na nizozemské ligové scéně desetkrát po sobě a celkově dokonce nezvítězil třináctkrát v řadě, nyní ovšem skvěle zvládl první poločas proti konkurenčnímu Waalwijku a hlavně díky třem brankám v úvodním dějství zvítězil poměrem 3:1. Trenér Fred Grim, jenž přišel do Tilburgu právě z Waalwijku, si tak dost možná udržel post hlavního kouče pro následující období.

Domácí výběr se díky tomuto tříbodovému zisku posunul na čtrnácté místo tabulky s jednadvaceti body, jeho protivník doposud vybojoval o jeden bod více a patří mu dvanáctá příčka. Krizí zmítaný Willem vstoupil do zápasu naprosto skvěle a již po necelých osmi minutách hry vedl. Na značně podmáčeném terénu vymyslel Saddiki geniální kolmici do volného prostoru pro Thijse Oostinga a ten tváří v tvář proti brankáři Vaessenovi nezaváhal.

Neuběhlo ani dalších pět minut a stejný hráč se prosadil podruhé. Tentokráte využil skvělé práce na levém křídle v podání švédského záložníka Svenssona a z osmi metrů nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci. Domácí si od tohoto okamžiku hlídali dostatečný náskok a definitivní pojistku přidali dvě minuty před přestávkou. Po svém lednovém příchodu z druholigového Den Bosche skóroval při své premiéře v novém působišti Jizz Hornkamp.

Ten si před hranicí brankového území naskočil na povedený centr z levého křídla od skvěle hrajícího Svenssona a prudkou hlavičkou překonal zasahujícího Vaessena - 3:0. RKC se po změně stran zvedlo a stále častěji se nacházelo na útočné polovině. Ze svého mírného tlaku ale vytěžilo jediný gól zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se Michiel Kramer zjevil za defenzívou soupeře a svůj únik zakončil úspěšným přízemním obstřelem.

Autor: Viktor Sandev / espnl.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele