základní část, 7. kolo
25.09.2021 16:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV podruhé v sezóně selhalo a Willemu podlehlo o jednu branku

Favorizované PSV se příliš dobře nenaladilo na čtvrteční duel Evropské ligy s rakouským Sturmem a tentokráte prohrálo na půdě Willemu II po výsledku 1:2. V tomto ročníku Eredivisie tak utrpělo svou druhou porážku, v tabulce kleslo na čtvrté místo a za vedoucím Ajaxem zaostává o čtyři body. Naopak celek z Tilburgu si na konto připsal nesmírně cenný skalp, letos bodoval naplno dokonce popáté a patří mu fantastická druhá pozice se šestnácti body.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nenabídla, krátce nato poprvé zahrozili hosté. Po parádním centru z křídla se probojoval k hlavičce izraelský kanonýr Eran Zahavi, ovšem s jeho razantním pokusem si dokázal poradit připravený brankář Wellenreuther. Domácí vyzyvatel z ničeho nic udeřil přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy se po přímém volném kopu Sağlama snažil odvrátit míč do bezpečí hlavičkující Zahavi, ale nešťastně ho uklidil jen do protější šibenice vlastní branky.

Domácí forvard však dokázal tento smolný moment odčinit po půlhodině hry. Díky akci na levém křídle odcentroval před branku Max a důrazný Zahavi i přes srážku se spoluhráčem rozvlnil síť za marně se natahujícím Wellenreutherem. Ve zbytku úvodního dějství už k ničemu zásadnímu nedošlo, hosté se po změně stran snažili přidat na obrátkách. Nejprve dokázal hlavičkovat důrazný Van Ginkel, avšak Wellenreuther zkrotil balón v rukavicích.

O pár minut později předvedl slibnou individuální akci Max a z dvaceti metrů nebezpečně vypálil, nicméně jeho přízemní pokus proletěl o decimetry vedle pravé konstrukce. Rozhodující okamžik tohoto sobotního duelu byl k vidění zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po pobídce Saddikiho napřáhl z hranice šestnáctky Ché Nunnely, gólman Drommel poté trestuhodně neudržel míč a ten k jeho překvapení zapadl do sítě.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, psv.nl, vi.nl, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nějak se daří bookmakerum v Eredivisie. 3 kola za sebou rupli pokaždé 3 favoriti .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele