základní část, 32. kolo
07.05.2022 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Willem přehrál konkurenční Heracles a stále živí naději na přímou záchranu

Trápící se Willem dokázal odčinit minulý neúspěch s PSV (2:4) a tentokráte díky skvělému vstupu do zápasu porazil konkurenční Heracles po výsledku 2:0. Krátce po čtvrthodině hry vsítil obě dvě své branky a tento náskok pak udržel až do závěrečného hvizdu. V tabulce Eredivisie poskočil na sedmnáctou pozici s devětadvaceti body o skóre za šestnáctou barážovou příčku Sparty a na patnáctou Fortunu má manko tří bodů.

Hosté si naopak chtěli zajistit definitivní záchranu, jenomže po sobotním neúspěchu se nacházejí na čtrnáctém místě o pět bodů před sestupovým pásmem. Domácí hráli s obrovským odhodláním od samého začátku a do vedení se dostali přesně v 15. minutě zásluhou Wessela Dammerse. Sedmadvacetiletý obránce si po rohovém kopu z pravé strany elegantně zpracoval míč na prsa a pak ho přízemní ranou bez potíží usměrnil do sítě.

Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Z levého křídla parádně odcentroval Köhn a před hranici brankového území si seběhl Jizz Hornkamp, jenž prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného gólmana Buckera. Krátce po odehrané půlhodině chtěl definitivně rozhodnout Crowley, ale ten před poloprázdnou brankou selhal a jeho pokus byl na poslední chvíli odvrácen do zámezí.

Heracles se po změně stran prakticky k ničemu nebezpečnému nedostalo a brankáře Wellenreuthera nijak výrazněji nezaměstnávalo. Navíc samotný závěr tohoto střetnutí dohrávalo v oslabení, protože Sven Sonnenberg velice ostře atakoval střídajícího Pala a rozhodčí Lindhout mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenu kartu. Willem příště zavítá na půdu Cambuuru, Heracles bude mít co napravovat ve Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele