základní část, 1. kolo
15.08.2021 16:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Feyenoord si čtyřmi brankami smlsnul na úvod nového ročníku na Willemu II

Feyenoord neměl výraznější problémy zvítězit na půdě Willemu II. Ten prožil opravdu nepovedený start do nového ročníku, a přestože bezpochyby plnil roli outsidera, představoval si zásadně lepší výsledek než jen čtyřgólovou porážku. Do obrátky inkasoval dvakrát, krátce po ní také potřetí, přičemž během oslabení jeho protivník udeřil v závěru klání gólově počtvrté.

Oba celky se propracovaly do prvních větších šancí tohoto střetnutí poměrně záhy. Nejprve zahrozili domácí ve 12. minutě, a to prostřednictvím Wriedta, jehož hlavičku musel až na poslední chvíli zastavovat brankář Bijlow. Naopak na druhé straně se objevil jen o pár chvil později sám Til před soupeřovým gólmanem Ruiterem po přihrávce Sinisterry, avšak z blízkosti v koncovce neuspěl.

V podstatě až do prvního zaznamenaného přesného zásahu, o nějž se Feyenoord postaral v 17. minutě, se utkání jevilo velmi vyrovnaně. Jakmile se však střelecky prosadil Linssen, jenž svou pravačkou napřáhl ze střední vzdálenosti a zdárně nasměroval míč na bližší tyčku, těžko se hledalo Tricolores adekvátní odpověď. A ještě hůře mu pak bylo ve 25. minutě, to když sólo přes zhruba půlku hrací plochy podnikl Sinisterra, jenž si sběhl až do pokutového území, tam umně zakličkoval a účelným zakončením do protipohybu nechal Ruitera zůstat stát v podstatě pouze zkoprnělého v brankovém prostoru.

Jestliže tilburgský výběr hodlal tenhle souboj po přestávce alespoň nějakým způsobem zdramatizovat, pak plány mu výrazně zhatil moment ze 48. minuty. Stoper Jenssen vyrobil obrovskou hrubici v rozehrávce, vlastně jenom namazal číhajícímu Tilovi, který pak stačil uhnout vyběhnuvšímu Ruiterovi a zacílit do prakticky odkryté brány.

Mizérie ve hře Willemu II nebrala konce v průběhu celého druhého dějství, ještě více se mu přitom situace zkomplikovala v 59. minutě, jelikož červenou kartu vyfasoval Bergström poté, co podrážkou kopačky ošklivě trefil do oblasti kolene pronikajícího Sinisterru. Zasloužené vítězství se ještě hostům podařilo stvrdit ve druhé minutě nastavení, Bannis protečoval střelu Hapse za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele